23 Feb 2019 - 06:33       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : "Intretinerea" cladirilor in care lucreaza corporatistii le aduce 3,5 mil. euro

luni 24 august 2015
Autor: Ioana Matei 24
.08.2015 Compania de management al proprietatii si facilitatilor Atalian Romania, subsidiara locala a grupului francez Atalian Global Services, a inregistrat anul trecut venituri de 15,8 milioane de lei (circa 3,5 milioane de euro) si un profit net de circa 280.000 de lei (cca. 62.000 de euro), potrivit informatiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finante. Compania a inregistrat astfel cresteri de aproximativ 15% fata de 2013, cand veniturile erau de circa 13,7 milioane de lei.

Atalian a intrat pe piata locala in 2006, iar ulterior francezii au achizitionat firma locala de management al proprietatii si facilitatilor IQ Facilities Management. Cumpararea firmei a fost insotita si de o schimbare de management astfel ca in 2011, Simone Favat, fost-membru al consiliului de directori IQ Facilities Management a preluat pozitia de country manager al ATALIAN Romania.

Compania inregistra in acel moment pierderi de circa 600.000 de lei, la o cifra de afaceri de 6,5 milioane de lei. O parte din noua strategie de afaceri a companiei a fost extinderea  serviciilor oferite  la nivel national. Astfel, numarul de angajati ai companiei a crescut de la 120 la aproximativ 300 de oameni raspanditi in toata tara.

Grupul Atalian Global Services este prezent in15 tari si are 140 de filiale cu peste 53.000 de angajati. Pe piata din Romania, compania ofera servicii de mentenanta si renovare a cladirilor, receptie si servicii suport, gestionare si transport, management al proprietatilor, curatenie, securitate si protectie impotriva incendiilor, gestionare si amenajare a spatiilor verzi, dezinsectie etc.

In portofoliul de clienti ai firmei pe piata locala se afla companii precum Auchan, Volksbank, Jones Lang LaSalle, Nepi, H&M, AEW, Atrium, Lafarge, Schneider Electric, E.ON, BNP Paribas Real Estate, Promenada Mall, Oracle, JTI, Nusco, Cora, WDP, Bayer sau Michelin.

Piata serviciilor de property & facility management, care se refera la toate serviciile care tin de intretinerea si administrarea unor cladiri si proprietati, este estimata la valoarea de 0,3% din PIB, cu mult sub media din alte tari, ceea ce arata potentialul de crestere al acestor afaceri in urmatorii an. Potrivit unor estimari anterioare ale lui Lucian An­ghel, managing partner in cadrul com­pa­niei Building Support Services, piata de property & facility management a ajuns in anul 2012 la circa 260 de milioane  de euro. Din aceasta suma, aproximativ 210 milioa­ne de euro sunt realizate de firme pri­vate, restul de 50 milioane de euro de cele aproape 20 de firme cu capital de stat, cea mai mare fiind RA-APPS (Regia Au­to­noma - Administratia Patrimoniului Pro­to­colului de Stat.). Pe piata de profil, principalii jucatori sunt: UTI Facility Management, ISS, BSS si MT&T.

 

Cine este Simone Favat

Simone Favat ocupa pozitia de country manager al Atalian Romania din 2011, fiind responsabil de  planificarea, organizarea si coordonarea operatiunilor companiei. Anterior, el a ocupat pozitia de asset manager in cadrul companiei CEFIN Real Estate Romania. In 2008, Simone Favat impreuna cu alti parteneri au demarat IQ Facilities Management,  compania locala de management al proprietatilor care punea accent pe intretinerea tehnica a cladirilor.

In ultimii 20 de ani, el a avut pozitii de management in Romania si in Italia.

Favat este absolvent al unui masterat stiintific in Managementul Proprietatilor Imobiliare de la Universitatea din Reading si are o diploma de inginer de la Universitatea Politehnica din Torino.

 

 

 

 


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu