20 Iul 2019 - 06:03       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: Retail

Ziarul Financiar :

Zara deschide azi magazinul din Sibiu, in centrul fostei capitale culturale a Europei

joi 08 martie 2012
Autor: Cristi Moga 07
.03.2012

Grupul spaniol Inditex deschide astazi, 7 martie, magazinul Zara cu numarul 18 din Romania, intr-o cladire de 1.500 de metri patrati inchiriata in centrul orasului Sibiu, fosta capitala culturala a Europei.

Desi in Sibiu functioneaza unul dintre cele mai mari parcuri comerciale din afara Capitalei, Shopping City Sibiu, spaniolii au preferat un magazin stradal, in conditiile in care centrul orasului reprezinta o zona cu un trafic pietonal intens, iar cladirile existente permit amenajarea unui magazin de mari dimensiuni.

Spatiul a fost inchiriat de la o subsidiara a BCR si tranzactia realizata in toamna anului trecut a fost intermediata de firma de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

Strategia Zara pana in prezent a fost de extindere in centre comerciale, in conditiile in care retailul stradal din Romania este slab dezvoltat in prezent. Exceptie face magazinul din Pitesti, deschis de asemenea intr-o cladire din centrul orasului, in timp ce unitatea din centrul comercial Unirea din Bucuresti are acces din bulevardul Corneliu Coposu, astfel ca poate fi considerata o locatie stradala.

Zara este in prezent cel mai mare retailer de imbracaminte de pe piata locala, cu vanzari de 58 de milioane de euro in 2010. Inditex a mai deschis in acest patru magazine (Zara, Bershka, Stradivarius si Pull and Bear) in centrul comercial Electroputere din Craiova, iar in total controleaza in Romania o retea de 77 de magazine sub sapte branduri cu care este prezent pe piata locala.


Autor:
 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu