22 Oct 2019 - 22:27       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : ZF Go4IT. Top 10 smartphone-uri in 2014

miercuri 24 decembrie 2014
Autor: Dorian Prodan 24
.12.2014

Cum finalul de an se apropie cu repeziciune, a venit timpul sa trecem in revista telefoanele mobile lansate in 2014 si sa le alegem pe cele mai importante dintre acestea. Trebuie sa subliniem faptul ca alegerile noastre nu au fost influentate doar de specificatiile sau prestatiile tehnice, ci au incercat sa tina cont de noutatea anumitor tehnologii, de modul de implementare a acestora, de factorul de noutate si alte aspecte mai mult sau mai putin subiective care fac diferenta dintre un produs stralucitor si unul banal. Din punct de vedere tehnologic, anul care tocmai se incheie a fost marcat de aparitia ecranelor cu rezolutie Quad HD, de rata de adoptie crescuta a ecranelor mari in fata careia a cedat pana si Apple, de dezmortirea echipei de design Samsung, de incorporarea modem-urilor LTE in telefoanele entry-level si de inceputul migrarii ecosistemului Android la arhitectura ARM pe 64 de biti. Dintre acestea, doar ultimele doua tendinte sunt cu adevarat importante, insa impactul acestora se va putea observa treptat abia in cursul anilor care vor urma.

 

1. Samsung Galaxy Note 4

La fel ca Galaxy Alpha, varful de gama Galaxy Note 4 foloseste un design nou, iar schimbarile operate de Sam­sung au fost suficient de vizi­bile pentru a amuti pen­tru o vreme criticile. Dincolo de carcasa cu rama din aluminiu si sticla protectoare 2.5D, Galaxy Note 4 ofera un procesor Exynos 7 Octa cu performante excelente, un ecran AMOLED exceptional cu rezolutie Quad HD si diagonala de 5,7?, un software fluid si o baterie care ii asigura o auto­no­mie buna. La aceste noutati se adauga stylus-ul Wacom actualizat din punct de vedere hardware si software, camera foto cu stabilizare optica si un etaj audio su­perb, Galaxy Note 4 devenind astfel o masi­narie portabila polivalenta care ne-a impresionat din aproape toate punctele de vedere.

 

2. Apple iPhone 6 Plus

Apple nu doar ca a lansat in toamna un terminal iPhone cu ecran mai mare, dar a intrat cu 6 Plus si pe dinamica piata a telefoanelor gigantice.

 

3. HTC One M8

HTC a reusit sa ne impresioneze acum un an cu One M7, iar actualizarea M8 a adus in mare parte doar imbunatatiri.

 

4. LG G3

Deoarece G2 a fost unul dintre cele mai bune telefoane ale anului trecut, iar LG se afla in mod vadit pe un drum ascendent, asteptarile noastre de la noul G3 al celor de la LG au fost si ele crescute.

 

5. Sony Xperia Z3

Divizia de telefonie mobila a celor de la Sony nu trece printr-o perioada prea grozava, insa acest aspect nu i-a impiedicat pe inginerii firmei sa-si faca treaba.

 

6. Apple iPhone 6

Dupa o lunga perioada de timp in care a sustinut ca stie mai bine care este diagonala optima a unui ecran, Apple a cedat presiunii pietei si a implementat un ecran cu o diagonala de 4,7?.

 

7. Samsung Galaxy S5

Atunci cand am testat varful de gama Samsung din acest an, am afirmat ca acesta este un telefon excelent imbracat in haine vechi.

 

8. Sony Xperia Z3 Compact

Din momentul in care Apple a renuntat la ecranul de 4?, optiunile celor care isi doresc un telefon mic si puternic s-au redus vertiginos.

 

9. Huawei Ascend Mate 7

Pentru utilizatorii care-si doresc un telefon-gigant, dar nu sunt dispusi sa plateasca atat de mult pentru un iPhone 6 Plus sau un Galaxy Note 4, produsul Huawei este o optiune excelenta.

 

10. Nokia Lumia 930

Cel de-al doilea Windows Phone care foloseste puternica plat­forma Snap­dragon 800, Lumia 930 a fost insa mai compact si mai atractiv decat gigantul Lumia 1520 care l-a precedat.

Cititi textul complet pe www.go4it.ro

 


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu