18 Dec 2018 - 15:52       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Libertatea : Vrei un telelevizor care consuma putin curent?

luni 29 octombrie 2012
Vremea rece ne tine mai mult in casa
. Petrecem mai mult timp in fata televizorului. Acesta ?mananca? o cantitate importanta de energie electrica. Iata un motiv in plus ca sa iti achizitionezi un aparat care consuma mai putin. Specialistii de la financiarul.ro iti arata cum sa alegi un astfel de televizor.

Televizoarele folosesc tehnologii diferite, in functie de model si de performanta. Cele traditionale, cu tub catodic, nu sunt ecologice si performante, in comparatie cu televizoarele moderne. Iar la capitolul consum energetic nici nu se mai pune problema.

Modele eficiente energetic

? Studii recente au demonstrat ca televizoarele cu proiectie din spate (CRT) sunt cele mai eficiente din punct de vedere al energiei. Acestea sunt alegerea cea mai ecologica, dar cota de piata pentru acest tip de produs a scazut foarte mult si e posibil sa nu se mai fabrice. ? Televizoarele LCD se afla pe locul secund, urmate de plasme, care sunt cele mai putin eficiente. ? Conteaza si dimensiunea ecranului. Cele mai mari ecrane de plasma se numara printre produsele cele mai avide de energie. Un LCD cu diagonala de 132 cm foloseste de doua ori mai multa energie decat unul cu diagonala de 81 cm.

Televizor CRT Beko, 413,94 lei, electrobiz.roTelevizor LED Toshiba, 1.109, 36 lei, evomag.roPlasma tv Samsung, 1.799 lei, domo.ro

Conteaza si reglarea aparatului

Setarile de imagine ale dispozitivului pot face o diferenta majora in ceea ce priveste consumul energetic. Principalele doua setari legate de consum sunt contrastul si lumina de fundal (la modelele LCD). Prin schimbarea acestor setari, imaginea se regleaza prin modificarea luminozitatii, care afecteaza in mod direct nivelul de energie consumat de dispozitiv. Daca LCD-ul are setarile optime reglate din fabrica, se poate economisi energie fara a compromite calitatea imaginii.

Voteaza articolul!

0

0

| azi, 00:00
Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu