18 Oct 2019 - 00:00       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Libertatea : Vrei sa-ti iei un frigider care raceste cu aer? Noi iti spunem care sunt avantajele si dezavantajele acestuia

luni 25 iunie 2012
Cumpararea frigiderului este o actiune importanta, fiind un bun de folosinta indelungata
. Pe langa aspectul estetic, mai trebuie avute in vedere si alte criterii: sa fie practic, economic, eficace, fiabil si daca se poate si la un pret foarte bun. Daca iti iei acum un frigider, iata care sunt recomandarile noastre.

Exista doua tipuri principale de frigidere: cele care racesc cu gheata, clasice, si cele care racesc cu aer, denumite No Frost. Sistemul No Frost (fara gheata) presupune curenti de aer care racesc eficient, fara sa permita formarea ghetii in frigider si in congelator. Apa din condens e ?aruncata? in afara aparatului, evaporandu- se. In general, sistemul No Frost este folosit pentru capacitati mai mari de 280 l.

? Avantaje: Nu e nevoie sa fie dezghetat. Functia ?dezghetare automata? este activata la intervale de timp, gheata din interiorul frigiderului este topita, apa rezultata fiind colectata intr- un vas exterior de evaporare. Periodic, e bine sa speli tava de evaporare. Un alt avantaj este ca alimentele congelate nu se lipesc intre ele si astfel etichetele produselor se pot citi mai usor. Aceste tipuri de frigidere nu consuma nici multa energie, apartinand, in general, de clasa A (scala de consum energetic e de la A la D, A fiind categoria superioara, deci cu un consum scazut de energie).

? Dezavantaje: uscarea mai rapida a alimentelor neprotejate cu folie de polietilena, din cauza curentilor de aer, dar si pretul sensibil mai mare fata de aparatele clasice, cu decongelare automata.

Cat te costa o combina frigorifica

1. Beko DBKEN 386 WD - 1.481,56 de lei - www.sevilla electrocasnice.ro.

2. Full No Frost Samsung RL40HGIH, 304 litri, A+, Inox , H 188 cm, pret - 1.699,99 de leiwww. emag.ro

3. Arctic, 1.449,99 de lei - www.emag.ro

4. Whirlpool WBE3322 A+ NFXAQUA, pret - 2.499,90 de lei (TVA-voucher inapoi)-www. domo.ro

Voteaza articolul!

+1

0

| azi, 00:00
Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu