22 Oct 2019 - 21:45       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Vanzarile de PC-uri au scazut puternic in trimestrul al treilea

vineri 12 octombrie 2012
Autor: Vlad Popescu 12
.10.2012

Vanzarile de PC-uri au scazut in trimestrul al treilea la nivel mondial cu peste 8%, iar piata se indreapta spre primul an de declin din ultimul deceniu, in timp ce compania chineza Lenovo a devenit cel mai mare producator, detronand grupul american Hewlett-Packard, liderul ultimilor sase ani.

Livrarile mondiale de PC-uri au coborat cu 8,3% in trimestrul al treilea fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, la 87,5 milioane unitati, potrivit datelor companiei de cercetare Gartner, preluate de Bloomberg. Compania de cercetare IDC estimeaza un declin de 8,6%. Lenovo, care a cumparat in urma cu sapte ani divizia de PC-uri a IBM, a avut in trimestrul al treilea o cota de piata de 15,7%, fata de 15,5% pentru HP, potrivit Gartner. HP si-a pastrat pozitia de lider in topul IDC, insa aproape la egalitate cu Lenovo, trendul datelor indicand ca grupul chinez vine puternic din urma.

Datele IDC difera cel mai probabil datorita includerii in statisticile companiei a statiilor de lucru utilizate in domenii precum inginerie, arhitectura sau productia de jocuri video, PC-uri puternice cu un pret inaccesibil consumatorilor casnici. HP, liderul pietei PC-urilor in ultimii sase ani, este in declin dupa mai multe schimbari rapide de management si de strategie, care au antrenat inclusiv discutii despre posibila vanzare a diviziei de computere personale, idee abandonata ulterior de directorul general Meg Whitman.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu