23 Feb 2019 - 06:33       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Gandul : Unu din doi romani nu respecta tratamentul corect cu antibiotice

miercuri 19 noiembrie 2014
--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

"Aceste doua greseli sunt cel mai frecvent intalnite in randul pacientilor la care se adauga si faptul ca dupa 3 zile de administrare, doar 44% dintre pacienti mai respecta tratamentul prescris


. Restul ori renunta complet la medicatie, ori nu mai respecta intervalul de administrare. Conform statisticilor, in medie, fiecare roman a urmat in ultimele 12 luni un tratament cu antibiotice", arata producatorul de medicamente Sandoz.

Potrivit sursei citate, administrarea incorecta duce la aparitia bacteriilor rezistente la antibiotice, iar afectiunea poate dura mult mai mult sau pot aparea complicatii serioase, fiind necesar un tratament mult mai lung si adesea mult mai costisitor. In unele cazuri grave bacteriile rezistente la antibiotice pot duce chiar la decesul pacientului.

"Comportamentul individual ii afecteaza si pe cei din jur pentru ca bacteriile rezistente la antibiotice raman in organism sau pot fi transmise si altor persoane, chiar daca acestea nu au luat nici un antibiotic. De aceea, atunci cand se primeste o prescriptie cu antibiotice de la doctor trebuie respectat cu strictete numarul de administrari prescrise, intervalul orar dintre acestea si durata tratamentului", mai arata Sandoz.

18 Noiembrie este ziua cand la nivel european se atrage atentia asupra consumului de antibiotice si utilizarea corecta a acestora.

Sandoz, divizia de produse farmaceutice generice a grupului elvetian Novartis si lider global in antibiotice, detine o fabrica de antibiotice si in Romania, la Targu Mures. Pana in prezent, Novartis a investit 40 milioane euro in Romania si are in plan investitii de 13 milioane euro in 2014-2015 in dublarea capacitatii de productie.

Potrivit companiei, antibioticele Sandoz trateaza anual 66 milioane de pacienti cu infectii bacteriene, din peste 125 tari.

Citeste si Riscurile la care sunt expusi copiii care iau antibiotice de la varste fragede
Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu