21 Oct 2019 - 17:54       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: Topul Restaurantelor

Ziarul Financiar :

Unde ati fost voi, cei 199.800 de corporatisti, care ar fi trebuit sa fiti sambata in Piata Victoriei ca sa luptati pentru viitorul vostru si al Romaniei in UE ca sa nu fim aruncati din tren de politi

luni 27 martie 2017
Unde ati fost voi, cei 199
Unde ati fost voi, cei 199.800 de corporatisti, care ar fi trebuit sa fiti sambata in Piata Victoriei ca sa luptati pentru viitorul vostru si al Romaniei in UE ca sa nu fim aruncati din tren de politi

Autor: Cristian Hostiuc 26.03.2017

La 60 de ani de la semnarea tratatului de la Roma, care a pus bazele Uniunii Europene de astazi, liderii politici europeni actuali, care s-au intalnit simbolic la Roma, pentru un foie gras si un prosecco, se intreaba care va fi viitorul Uniunii, nu peste 60 de ani, ci in viitorul apropiat.

Dupa referendumul din Marea Britanie, din mai anul trecut, care spre stupoarea elitelor europene bine-imbracate si hranite la restaurant de trei stele Michelin, a dus la aparitia Brexitului, niciun lider european nu are curajul sa-si intrebe cetatenii daca mai vor sa fie in Uniunea Europeana sau nu.

Identificat cu birocratii rai si total necarismatici de la Bruxelles, proiectul Uniunii Europene risca sa ajunga inamicul multor cetateni europeni pe care dau vina pentru tot ce li se intampla in tara lor.

In Romania, tara care este membra a Uniunii Europene de doar 10 ani, aniversarea celor 60 de ani nu a insemnat nimic nici pentru politicienii actuali, dar nici pentru cetateni.

Liderii PSD, principalul partid de guvernamant, au dat, in Delta, la stiuca.

ALDE, parte a Guvernului Dragnea-Grindeanu a fost ocupat cu eliminarea unuia dintre copresedinti, Daniel Constantin, vicepremier.

PNL isi cauta un lider carismatic si nu-l gaseste.

USR-ul incepe sa se intrebe ce cauta in Parlament, iar PMP traieste din declaratiile lui Traian Basescu.

Pentru actuala clasa politica romaneasca, Uniunea Europeana nu inseamna mare lucru, avand in vedere ca-si pierde priza la public.

Fiind in Uniunea Europeana, niciun politician nu-si mai bate capul sa se gandeasca la viitor.

Voturile se obtin astazi si mai degraba ai un discurs impotriva celor de la Bruxelles, impotriva proiectului Uniunii Europene cu doua viteze, decat un discurs in favoarea Uniunii Europene, in favoarea proiectului de prosperitate si pace, care a ridicat Romania din anii 2000 incoace. Revedeti discursurile din campaniile electorale 2014 sau 2016.

Pentru prea multi lideri PSD, ALDE sau PNL, intrarea in Uniunea Europeana inseamna, ca retorica, doar faptul ca am fost obligati sa dam strainilor bancile si companiile romanesti, sectoare intregi din economie, ca sa ne primeasca in UE. Bine ca le-am dat, pentru ca altfel acum nu mai aveam nimic!

Faptul ca putem sa ne urcam in orice moment in masina, in tren sau in avion doar cu buletinul romanesc la noi si sa mergem liberi prin Europa, la munca, dupa business sau in vacanta, nu mai inseamna nimic, deci nu mai avem un motiv pentru care sa luptam, la care sa aspiram, asa cum s-a intamplat in primul deceniu dupa 1989.

In mod normal, sambata, pe 25 martie, 200.000 de oameni ar fi trebuit sa fie in Piata Victoriei, nu 200, cati au fost, pentru a sustine proiectul Uniunii Europene. La fel ca la OUG 13, in februarie.

Daca politicienii romani se dezic de UE, de Bruxelles, pentru ca nu le aduce voturi ? ce discurs poate sa tina Liviu Dragnea in Teleorman, in care sa explice beneficiile pentru Romania a integrarii in UE, in conditiile in care fieful lui politic a fost saracit in ultimele doua decenii? ? atunci cei 200.000 de corporatisti ar fi trebuit sa fie in strada pentru a sustine viitorul UE si al Romaniei in UE.

Principalii beneficiari ai intrarii in UE sunt in primul rand corporatistii, care au avut o sansa extraordinara prin deschiderea economiei la investitiile straine, incepand cu finalul anilor ?90.

Cineva din Vaslui, Botosani, Iasi, Suceava, Galati, Braila, zona Moldovei, nu are prea multe motive sa fluture steagul Uniunii Europene, avand in vedere ca in zona lor investitiile straine si romanesti nu prea au ajuns, iar banii pentru infrastructura nici atat.

Pentru cei din zonele lasate in urma ale Romaniei, fieful electoral al PSD, Uniunea Europeana nu inseamna altceva decat dezindustrializare, pierderea locurilor de munca in fabricile locale, salarii mici pentru cei care au ramas in tara si plecarea copiilor si apoi a parintilor la munca in Europa.

Dar pentru Bucuresti, Cluj, Timisoara, Sibiu, Brasov, Iasi (zona din jurul Palace-ului), Constanta, UE inseamna foarte mult, cu toate ca putini realizeaza acest lucru.

Pentru OUG 13, corporatistii s-au mobilizat.

 Dar pentru Uniunea Europeana, proiectul de care ei beneficiaza cel mai mult, mai putin.

200.000 de oameni versus 200 de oameni. Cam putin. Probabil ca restul de 199.800 erau in city-break prin Europa!2017-03-27

Autor:
 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu