26 Apr 2019 - 08:49       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Click : Uite unde poti incheia cea mai buna polita de asigurare!

marți 31 iulie 2012

Fiecare societate de asigurare este obligata prin lege sa prezinte pe propriul site statistica reclamatiilor primite de la clienti si a solutiilor oferite


. Specialistul Click! Alexandra Popa ne spune care sunt cele mai sigure societati de asigurare unde poti incheia o polita.

Comisia de Supraveghere a Asiguratorilor a introdus o noua obligatie pentru firmele de asigurari, favorabila consumatorilor.

Mai exact, societatile de asigurare trebuie sa realizeze o statistica lunara si periodica cu numarul de reclamatii primite de la clienti si solutiile favorabile.

Aceasta statistica trebuie facuta publica pe site-urile oficiale ale companiilor.

Unde se regasesc cele mai multe reclamatii?

In primul semestru al anului, zece societati de asigurare din Romania au primit in jur de 7500 de reclamatii din partea clientilor.

Repartizarea acestora este insa departe de a fi uniforma sau constanta.

Pe primul loc, in primul semestru al acestui an, se afla Astra Asigurari, cu mai mult de 37% din totalul reclamatiilor.

Pe locul al doilea, la distanta destul de mare se afla Asirom, cu aproximativ 15% , urmat de Omniasig si BCR Asigurari, fiecare cu un procent de aproape 11%.

In primele sase luni ale anului, cele mai putine reclamatii le-a primit Uniqua Asigurari (112) si Groupama (149). Topul este cu mult diferit de anul trecut.

2011: Omniasig, cel mai reclamat

Per total, in 2011, cele mai multe reclamatii le-a inregistrat Omniasig, cu 24% din total, urmat imediat de Euroins, acesta din urma avand un procent similar.

Cele mai mici ponderi ale reclamatiilor primite, intre 2% si 3% din total, le-au prezentat Allianz, Groupama si Uniqa.

Majoritatea raspunsurilor, favorabile clientilor

Pe langa numarul mare de reclamatii, un alt indicator important este si rata solutiilor favorabile oferite consumatorului.

Astfel, in conditiile in care numarul efectiv de sesizari poate varia in functie de marimea companiei sau orientarea catre zona clientilor persoane fizice, ponderea solutiilor favorabile clientilor ofera o imagine a calitatii produselor si serviciilor oferite de fiecare societate in parte.

In primele 6 luni ale anului, aproximativ 88% din totalul reclamatiilor primite au fost solutionate in favoarea clientului la Euroins, Omniasig si Astra Asigurari.

La polul opus se afla Allianz si Carpatica Asig, unde sub 20% din sesizari au dat dreptate clientului si au indicat ca societatea in cauza nu a actionat corect in relatia cu acestia.

Amenzi din cauza numarului mare de reclamatii

Numarul ridicat al amenzilor a adus nu doar societatile de asigurare in vizorul Comisiei de Supraveghere a Asiguratorilor dar si pe conducatorii acestora.

Astfel, in luna mai, CSA a sanctionat opt persoane din conducerea a cinci societati de asigurare.

Valoarea totala a amenzilor s-a ridicat la 80.000 lei, iar cea mai mare amenda, de 30.000 lei, a primit-o presedintele Astra.

Pe langa amenzi s-a emis si un avertisment scris pentru seful departamentului de daune de la Carpatica Asig.

Asigurarea pentru copii, in topul preferintelor

Parintii prefera produsele traditionale dea sigurare pentru copiii lor.

Aceste produse au cumulat 70% din portofoliul total de polite pentru copii incheiate de Alico anul trecut.

Potrivit informatiilor oferite de firma de asigurari Alico, anul trecut parintii au preferat produsele traditionale de asigurare pentru copiii lor.

Astfel, s-au incheiat fie asigurari speciale destinate copiilor, fie parintii i-au inclus pe cei mici in asigurarile suplimentare atasate altor contracte de asigurare care ofera beneficii de spitalizare si interventii chirurgicale in caz de accident si imbolnavire.

Varsta copiilor pentru care parintii au ales sa incheie o asigurare a fost de 5 ani.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu