17 Aug 2019 - 16:02       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: Topul Restaurantelor

Ziarul Financiar :

Turistii nerezidenti au cheltuit in Romania in medie, in primele noua luni, 2391 lei de persoana

vineri 16 decembrie 2016
Turistii nerezidenti au cheltuit in Romania in medie, in primele noua luni, 2391 lei de persoana

Autor: Roxana Rosu 15
Turistii nerezidenti au cheltuit in Romania in medie, in primele noua luni, 2391 lei de persoana

Autor: Roxana Rosu 15.12.2016

 

Turistii nerezidenti sositi in Romania in primele noua luni ale anului au cheltuit in medie 2391 lei de persoana, suma totala ridicandu-se la 4,6 miliarde lei.

In total, unitatile de cazare au inregistrat 1,92 milioane de vizitatori straini, a anuntat Institutul National de Statistica.

In trimestrul trei, numarul total de nerezidenti  cazati in structurile de cazare a fost de 836.400, iar cheltuielile acestora s-au ridicat in total la 1,85 miliarde lei.

Principalul motiv  al sejurului in perioada ianuarie-septembrie l-au reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinte, cursuri, targuri si expozitii (56,6% din numarul total de turisti nerezidenti), cheltuielile acestora reprezentand  57,3% din total.

Pe locul doi s-au aflat calatoriile in scop particular (43,4% din numarul total de turisti nerezidenti), dintre acestea evidentiindu-se calatoriile pentru vacante (61,3%). Calatoriile in scop particular includ calatoriile pentru vacante, cumparaturi, evenimente culturale si sportive, vizitarea prietenilor si rudelor, tratament medical, religie, tranzit si alte activitati.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezinta cheltuielile  pentru cazare (53,1%), fiind preferata in special cazarea cu mic dejun inclus (92,7%). Cheltuielile turistilor nerezidenti in  restaurante si baruri au fost de 16,6% iar cele pentru cumparaturi au reprezentat 12,1%. Din totalul cheltuielilor pentru cumparaturi 38,3% au reprezentat cheltuielile pentru cumpararea alimentelor si bauturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpararea de cadouri si suveniruri 34,5%. Cheltuielile pentru inchirierea de autoturisme au avut o pondere de 54,1% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces in parcuri de distractii, targuri, cazinouri, sali de jocuri mecanice au reprezentat 52,7 % din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidentilor sositi in Romania, 51,5% si-au organizat sejurul prin agentii de turism iar 30,5% si-au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi in Romania a fost avionul (73,6% din numarul total de turisti). Autoturismele proprii au reprezentat 14,3%, urmate de autocare si autobuze cu 10,3%, alte mijloace ( tren, ambarcatiuni fluviale, autoturisme inchiriate, motociclete etc.) 1,8%.2016-12-16

Autor:
 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu