16 Sep 2019 - 01:24       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: telefoane

Ziarul Financiar :

Tremend: Aplicatiile pentru ceasuri inteligente vor reprezenta 10% din piata in 5 ani

vineri 22 mai 2015
Tremend: Aplicatiile pentru ceasuri inteligente vor reprezenta 10% din piata in 5 ani

Autor: Ioana Nita 22
Tremend: Aplicatiile pentru ceasuri inteligente vor reprezenta 10% din piata in 5 ani

Autor: Ioana Nita 22.05.2015

Dezvoltatorul local de solutii software Tremend anticipeaza o explozie a aplicatiilor mobile pentru ceasuri inteligente in urmatorii ani, acestea urmand sa aiba o pondere de 10% in totalul aplicatiilor mobile dezvoltate la nivel global, in conditiile in care tot mai multi producatori de electronice lanseaza smartwatch-uri. In prezent, piata globala de aplicatii mobile este estimata la circa 25 de miliarde de dolari, suma care provine in proportie de sub 1% din aplicatiile dedicate pentru smartwatch-uri. Pe plan local, piata de aplicatii mobile este inca la inceput, potrivit reprezentantilor Tremend.

?In Romania sunt descarcate in medie 4-5 aplicatii pe un dispozitiv mobil, in timp ce in SUA media este de 23 de aplicatii mobile instalate pe smartphone-uri, iar in Japonia, care ocupa primul loc in topul international, 45 de aplicatii?, a declarat pentru ZF Marius Hanganu, managing partner al Tremend. Compania, infiintata in urma cu 10 ani, a avut anul trecut afaceri de 1,2 milioane de euro, din care 20% au provenit din dezvoltarea de aplicatii mobile.

Tinand cont de faptul ca piata de ceasuri inteligente creste cu circa 30-40% anual, Tremend se va focusa pe dezvoltarea de aplicatii pentru aceste dispozitive marind echipa de specialisti pentru sistemele de operare iOS sau Android. In prezent, compania are in total 50 de angajati.

?Noi credem si investim in software pentru aceste device-uri. Avem deja prima aplicatie de media pentru iOS si Android, dezvoltata practic inainte de lansarea iWatch in Romania. Vrem sa fim pregatiti pentru momentul in care dispozitivele wearable vor deveni noul ?mainstream?? a precizat Hanganu. Printre aplicatiile mobile dezvoltate pana acum de Tremend de numara mai multe aplicatii pentru clienti straini ? RainMachine, Worthpoint, RespiroGuide iRewind, Bright Kids, dar si doua aplicatii pentru clienti romani - Orange Karaoke si TinaR.2015-05-22

Autor:
 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu