22 Oct 2019 - 23:01       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Trei branduri romanesti cu nume rusesti domina piata de vodca

luni 29 decembrie 2014
Autor: Madalina Panaete 28
.12.2014

Cele mai mari vandute trei branduri de vodca de pe plan local sunt Stalinskaya, Scandic Vodka si Sankt Petersburg, toate cu nume rusesti, insa toate sunt marci romanesti, arata o analiza ZF pe baza datelor companiei de cercetare de piata IWSR.

Liderul pietei de vodca este brandul Stalinskaya, produsa la Bucuresti de compania Prodal?94, care este si unul dintre cele mai vandute branduri de bauturi spirtoase de pe plan local. Stalinskaya, lansata in 1996, este unul dintre cele mai importante branduri din portofoliul companiei, cu volume de 2,5 milioane de litri anul trecut. Brandul Stalinskaya este prezent si in tari europene precum Italia, Germania, Spania, in majoritatea tarilor vecine Romaniei (Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Cehia si Moldova) precum si in tari aflate la mare distanta  cum ar fi China, Chile, Armenia, Bangladesh sau Vietnam. Pe locul doi in topul celor mai vandute branduri in volum de vodca din Romania sta Scandic Vodka produs de Scandic Distilleries. Aceasta companie face parte din portofoliul de societati detinute de antreprenorii Ioan si Viorel Micula, proprietarii grupului European Drinks&Food.

Al treilea cel mai vandut brand de vodca de pe plan local este Sankt Petersburg, arata datele IWSR. Cele trei branduri locale concureaza pe aceasta piata cu brandurile Absolut Vodka, importat de Pernod Ricard Romania si Finlandia, din portofoliul Brown Forman si adus in Romania de BDG Import.            

Vodca, o bautura traditional ruseasca, umple anual in Romania echivalentul a 500 de milioane de pahare, adica in jur de 20 de milioane de litri. Vodca este a doua cea mai consumata bautura spirtoasa din Romania, dupa bauturile cu arome.

Cei mai mari producatori locali de bauturi spirtoase sunt Alexandrion Grup Romania, fondat de Nawaf Salameh, Scandic Distilleries, companie detinuta de antreprenorii locali Ioan si Viorel Micula si Prodal ?94, producator detinut de Kanani Jabbar si Kanani Jabbar.  Ei concureaza cu importatori precum BDG Import ( Jack Daniel?s), Pernod Ricard (Ballantine?s), PPD Romania ( J&B) sau Cristalex ( Teacher?s).


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu