22 Oct 2019 - 04:47       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Tara in care masinile pe benzina si motorina vor fi interzise

marți 19 aprilie 2016
Autor: Alin Motogna 18
.04.2016

Ideea ar putea fi adoptata sub forma unui act legislativ.

Olandezii isi propun ca, pana in anul 2025, sa interzica vanzarea de vehicule alimentate cu benzina si motorina. Parlamentarii de la Haga sustin ca, peste cel mult 10 ani, pe soselele tarii lor vor circula numai autoturisme electrice, desi li se va permite soferilor sa isi foloseasca in continuare masinile care functioneaza pe baza de combustibili fosili.

Ideea a fost sustinuta de majoritatea reprezentantilor camerei inferioare a parlamentului olandez, ceea ce inseamna ca, in curand, ea ar putea fi adoptata ca lege. Planul este de a interzice producerea si vanzarea de autoturisme care produc emisii de dioxid de carbon, aici fiind incluse si cele hibrid. Pe de alta parte, vehiculele functionabile pe baza de celule de hidrogen. 

Cea mai importanta caracteristica a noii initiative propuse de parlamentarii de la Haga o reprezinta durata foarte scurta de implementare. Oficialii sunt optimisti si sustin ca acest lucru este posibil, mai ales pentru faptul ca, la ora actuala, tara lor se afla printre primele state din fruntea clasamentului mondial privind utilizarea automobilelor electrice. 

Cititi articolul integral pe www.descopera.ro


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu