23 Feb 2019 - 07:37       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Cotidianul : TVA la apa de consum ar putea sa scada

marți 21 aprilie 2015

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat luni ca taxa pe valoarea adaugata ar putea sa scada la 9% la apa de consum pentru populatie, in limita a 5 metri cubi, informeaza Agerpres


.

"Este o initiativa mai veche de-a mea pe care vroiam s-o aplic. 5 metri cubi pe cap de familie din consumul lunar sa aiba TVA de 9% la casnici. Din ce data inca nu stim. Trebuie sa facem niste calcule intai. Se va aplica doar la casnici, nu si la agentii economici", a spus Teodorovici.

Propunerea privind reducerea TVA la apa de consum va fi analizata de ministri social-democrati, potrivit declaratiei de luni a premierului Victor Ponta.

"A fost o propunere din partea unor colegi ai nostri (reducerea TVA la apa de consum). Dar am cerut pentru luni sa avem o analiza, e inseamna, cat costa, cui se adreseaza, pentru ca e o masura mai putin fiscala cat una sociala. Si doamna Rovana Plumb, care a avut aceasta propunere mai demult, impreuna cu domnul Teodorovici, cu ceilalti colegi ai nostri parlamentari, luni ne prezinta o analiza", a precizat Ponta.

"Daca am ajuns cu alimentele la reglementarea europeana, ca doar Danemarca si Ungaria n-au TVA la produse alimentare, ca si la celelalte produse la fel si cu altele cum e apa, da, putem sa mergem pe reglementari europene. Important este sa ajustam impactul", a adaugat Ponta.

Premierul a anuntat scaderea TVA la 9% la toate produsele alimentare, la bauturile nealcoolice si la serviciile de alimentatie publica, incepand de la 1 iunie, anul acesta.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu