22 Oct 2019 - 22:01       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Studiu: Smartphone-ul, cel mai utilizat dispozitiv pentru navigarea pe internet

joi 10 decembrie 2015
Autor: Ioana Nita 10
.12.2015

Aproximativ 75% dintre utilizatorii de internet din Romania acceseaza serviciile de internet de pe smartphone, in principal pentru a folosi aplicatiile de e-mail, de mesagerie si serviciile de harti si localizare, potrivit unui studiu realizat de asociatia din domeniul publicitatii IAB Romania in colaborare cu IAB Europe.

Studiul, numit Digital Scope, a fost realizat in 8 tari din Europa Centrala si de Est - Bulgaria, Macedonia, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia - in perioada 27 noiembrie - 28 decembrie 2014. Studiul a avut o acoperire de 70% din populatia online de peste 16 ani.  Telefoanele inteligente sunt utilizate de asemenea pentru utilizarea serviciilor si aplicatiilor de divertisment, comunicare si informare, si mai putin pentru achizitii, investitii si operatiuni financiare.

In ceea ce priveste piata locala de publicitate pe telefonul mobil ? reclamele din aplicatiile mobile ?, aceasta se situeaza peste media din regiune din punctul de vedere al gradului de utilitate in informare la nivelul consumatorilor. 

Studiul  arata de asemenea care sunt dispozitivele preferate de utilizatorii romani in functie de activitate ainreprinsa. Astfel, ?laptopul si desktopul sunt preferate pentru cautarea pe internet, in timp ce tableta este folosita preponderent pentru a citi informatii despre branduri?. In schimb, romanii utilizeaza mai putin smart TV-urile si consolele de jocuri pentru accesarea internetului comparativ cu media din regiune - doar 6% dintre utilizatori folosesc internetul de pe TV fata de 22% in regiune. Studiul realizat de IAB  a avut o acoperire de 70% din populatia online de peste 16 ani.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu