23 Mar 2019 - 16:46       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Studiu: 30% din romani prefera WhatsApp sau alte aplicatii in locul SMS-urilor

joi 17 decembrie 2015
Autor: Oana Stupinean 17
.12.2015

Aproape o treime din utilizatorii de smartphone-uri din Romania prefera sa utilizeze aplicatii de mesagerie online precum WhasApp, Viber sau Facebook Messenger in locul SMS-urilor clasice, nivel mai mic decat cel mediu inregistrat la nivel european, conform unui raport publicat de Asociatia globala a operatorilor GSM (GSMA)

La nivel european, in medie 35% din utilizatori prefera aplicatiile in locul SMS-urilor, conform sursei citate, principalele motive fiind rapiditatea trimiterii mesajelor, posibilitatea de a trimite fotografii, videouri, dar si pozitia in timp real.

Romania se claseaza pe locul 8 din cele 16 tari europene incluse in top si este peste tari ca Marea Britanie, unde 27% din utilizatori folosesc aplicatiile mobile de mesagerie, Portugalia (21%), Suedia (16%), Franta (14%) si Danemarca, unde utilizatorii prefera SMS-urile clasice si doar 8% aleg sa foloseasca aplicatiile mobile de mesagerie.

Pe primul loc in clasament este Spania, unde peste 80% din utilizatori folosesc aplicatii de mesagerie online, urmata de Italia (62%), Germania (46%) si Austria (44%).

In primul semestru din acest an in Romania s-au transmis peste 10 miliarde de SMS-uri, o crestere de 3,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor publicate de Autoritatea de Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Studiul a fost realizat pe consumatorii din 54 de tari din lume, dintre care 16 din Europa.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu