15 Sep 2019 - 23:45       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Sistemele de operare iOS si Windows Phone castiga teren in Europa

marți 03 septembrie 2013
Autor: Ioana Nita 02
.09.2013

Cota sistemului de operare iOS de la Apple a crescut pe cele cinci mari piete din Europa ? Marea Britanie, Germania, Franta, Italia si Spania ? cu 3,1% in decurs de un an, mai mult decat Android, care a inregistrat o crestere de 2,9%, potrivit datelor Kantar Worldpanel ComTech, citate de The Telegraph.

In acelasi timp, Windows Phone, sistemul de operare de la Microsoft, a inregistrat cea mai mare crestere a cotei de piata in cele cinci tari europene, de 8,2%, ceea ce il claseaza ca jucator-cheie pe piata sistemelor de operare pentru smartphone-uri. Cresterea cotei de piata a Windows Phone se datoreaza celor care au ales sistemul de operare Microsoft la achizitionarea primului smartphone.

?Windows Phone castiga teren in fata Android si iOS. Modelul Lumia 520 (foto) de la Nokia ofera calitate la un pret accesibil pentru noii utilizatori de smartphone?, a spus Dominic Sunnebo, director in cadrul Kantar Worldpanel ComTech. In Romania, sistemul de operare Android are o cota de piata de peste 50%, fiind urmat de iOS cu 21,24%, potrivit datelor statcounter.com pentru luna august. Iar Windows Phone are o cota de doar 2,7%.

Acest articol a aparut in editia tiparita a Ziarului Financiar din data de 03.09.2013


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu