18 Oct 2019 - 06:39       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Singurul operator de telecom din Romania la care cartelele prepay se cumpara deja doar cu buletinul

luni 12 ianuarie 2015
Autor: Adrian Seceleanu 11
.01.2015

Un singur operator de servicii de telecomunicatii mobile din Romania respecta deja o parte dintre prevederile asa-numitului pachet de legi ?Big Brother? privind identificarea si retinerea datelor privind traficul generat de utilizatorii de servicii de comunicatii electronice, inainte ca aceste legi sa fie adoptate, solicitand informatii privind identitatea persoanelor care achizitioneaza cartele preplatite de telefonie mobila.

Spre deosebire de Orange, Telekom si Vodafone care comercializeaza cartelele preplatite fara a cere niciun fel de date de identificare prin zeci de mii de puncte de vanzare proprii si ale partenerilor, compania de cablu RCS&RDS, fondata si controlata de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, vinde cartelele doar prin reteaua proprie de casierii / magazine si nu inainte de a-i identifica pe solicitanti. Mai exact persoanele care se prezinta intr-o casierie RCS&RDS pentru a achizitiona o cartela preplatite trebuie sa completeze un formular in care sa completeze datele personale de identificare din cartea de identitate / buletin, pe care trebuie sa il semneze si dateze, iar functionarul de la ghiseu solicita si actul de identitate caruia ii face o copie care este pastrata de compania de cablu.

Aceste proceduri instituite din proprie initiativa de RCS&RDS nu au echivalent pe piata locala de telefonie mobila, cartelele preplatite ale Orange, Telekom si Vodafone putand fi achizitionate la fel ca un ziar sau o paine, fara a prezenta niciun fel de informatie privind identitatea.

15,2 milioane de cartele preplatite in Romania in iunie 2014

La jumatatea anului trecut, potrivit datelor comunicate de Autoritatea de Reglementare in Comunicatii (ANCOM), in Romania erau 15,2 milioane de cartele preplatite de telefonie mobila in perioada de valabilitate, dintre care insa doar 12,9 milioane fusesera efectiv folosite.

Numarul de utilizatori de servicii de cartele preplatite din Romania a scazut constant in ultimii ani in conditiile in care clientii incep sa migreze spre contractele de abonament.

Cel mai mare numar de cartele preplatite de pe piata din Romania se afla in portofoliul Orange, Telekom si Vodafone, conform datelor raportate de operatori si de informatiile existente pe piata.

La sfarsitul lunii septembrie 2014, spre exemplu, Vodafone a raportat 4,574 milioane de utilizatori de cartele preplatite, in timp ce Telekom Mobile a raportat 4,311 milioane. Cea mai mare parte a diferentei pana la concurenta numarului total de utilizatori de cartele preplatite se afla in portofoliul Orange, liderul pietei locale de telefonie mobila.

 


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu