23 Feb 2019 - 13:35       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Seful Mega Image: Reducerea TVA s-a simtit imediat in consum

luni 25 ianuarie 2016
Autor: Cristina Rosca 25
.01.2016

Vassilis Stavrou, grecul care conduce din vara anului trecut afacerile Mega Image in Romania, se asteapta la un an bun in 2016, in special in prima jumatate a anului.

Businessul Mega Image, retailerul belgian care detine pe piata locala peste 470 de magazine sub mai multe branduri si formate, s-a apropiat anul trecut de 760 de milioane de euro, potrivit estimarilor ZF pe baza datelor oferite de companie.

?Am reusit in 2015 si avem o crestere a cifrei de afa­ceri peste cea din 2014 (de circa 19% - n.red.). Ma astept ca in 2016 sa avem un semestru intai cu o cres­tere similara cu cea din 2015 in aceeasi perioada (circa 20% - n.red.), insa a doua jumatate a anului va fi o provocare. Va fi dificil sa depasim evolutia foarte buna din ultimele sase luni ale anului trecut.?

Per ansamblu, executivul grec este optimist pentru 2016 si vorbeste de un an bun, dupa un 2015 in care reducerea TVA a dat un imbold consumului. La alimente avansul consumului a fost de peste 20% lunar dupa 1 iunie cand TVA la alimente s-a redus de la 24% la 9%.

?A fost un moment potrivit pentru reducerea TVA care s-a simtit imediat si in consum.? Grupul Delhaize, proprietarul Mega Image, a anuntat la finalul saptamanii trecute rezultatele financiare pe anul trecut, iar in regiune avansul a fost de peste 10%, sustinut de o crestere de doua cifre in Romania. Nu exista insa cifre exacte pentru businessul local.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu