22 Oct 2019 - 21:54       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Seful Albalact: Consumul nu are perspective de redresare prea curand

vineri 09 noiembrie 2012
Autor: Cristina Cuncea 09
.11.2012

Producatorul de lactate Albalact Alba Iulia (ALBZ) a incheiat primele noua luni cu afaceri de 247 de milioane de lei (55,7 mil. euro), nivel apropiat de cel in­registrat in aceeasi pe­rioa­da a anului trecut, si cu un profit net in scadere cu 23%, la 2,7 milioane de lei (609.000 de euro), a anuntat joi compania.

La noua luni ale acestui an, Albalact isi mentine afacerile in liniile bugetate, dupa ce si-a extins portofoliul de bran­zeturi si a intrat intr-o noua categorie de piata, cu un brand nou.

In perioada ianuarie-septembrie 2011, Albalact a raportat afaceri de 246 milioane de lei si un profit de 3,5 milioane de lei.

"Piata se contracta in continuare, iar con­sumul nu are perspective de re­dresare prea curand. Scaderea puterii de cum­pa­rare, scumpirea dra­ma­tica a materiei prime, se­ceta, fluctuatiile de curs valutar sunt pro­bleme serioase in acest mo­ment, care pun o pre­siune uriasa pe preturi si pe profitabilitate. Oame­nii cumpara mai ieftin, iar vanzarile cresc in vo­lum, dar scad in valoare. Faptul ca ne mentinem afacerile este un re­zultat bun in conditiile economice actuale, ti­nand cont de faptul ca anul acesta am avut extinderi importante de portofoliu si am lansat un brand nou. Nu suntem pesi­misti, insa este evident ca perioada care va urma va fi mai dificila. Obiectivul nostru este sa ne men­tinem profitabili in categoriile in care suntem lideri si sa crestem in celelalte categorii", a declarat Raul Ciurtin, presedintele si directorul general Albalact.

Compania este unul dintre pri­mii trei producatori de lapte si produse lactate din Romania. Alba­lact are mai mult de 600 de angajati si peste 5.000 de actionari, fiind listata pe piata RASDAQ.

In actionariatul Albalact se regasesc Petru Ciurtin, tatal directorului general (31,74% din titluri) si fondul de investitii RC2 Limited, inregistrat in Cipru (25,45%).

Raul Ciurtin a transferat in august pachetul de 11% din actiuni pe care-l detinea in companie catre firma Crisware Holdings Li­mited, inregis­trata in Cipru.

Titlurile Albalact au fost tranzactionate mier­curi la un pret de 0,133 lei, in scadere cu 1,48% fata de referinta, cotatie la care capitalizarea companiei este de 86,8 milioane de lei (19,2 milioane de euro).


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu