15 Oct 2018 - 20:21       

 
Parteneri  

 

 * Prima paginć * Cćutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Adevarul : Seful ANPC a fost demis de Ponta si inlocuit cu Bogdan Pandelica, secretar de stat la Economie. Dunca: Nu stiu nimic oficial, am aflat de la TV

miercuri 04 noiembrie 2015

UPDATE Marius Dunca: Nu stiu nimic, am aflat de la TV

Marius Dunca, presedintele ANPC, sustine ca nu a fost anuntat oficial de decizia lui Ponta


.

"Nu stiu nimic, am aflat si eu de la TV. Negru pe alb nu am vazut nimic. ANPC nu poate fi acuzata ca nu si-a facut datoria. Pot fi acuzat de orice, dar nu ca nu mi-am facut datoria sau ca as fi incalcat legea", a declarat Marius Dunca, pentru "Adevarul".

ANPC a fost sesizata de neconcordante la clubul Colectiv, cu o zi inaintea incendiului

ā€¯Am aflat in direct ca am fost demis. Este o surpiza si pentru mine. Acum daca Daca ANPC este vinovata pentru tot ce se intampla rau in acesta tara, ne asumam si aceasta e vina... Eu nu cred ca ANPC este vinovataā€¯, a spus Dunca, pentru Mediafax.

Intrebat cand a facut ultima data un control la Clubul Colectiv, Dunca a afirmat ca ANPC a primit o sesizare joi privind neconcordante de preturi in local.

El a spus ca inspectorii ANPC au mers la fata locului joi, dar nu au gasit pe nimeni, astfel ca au lasat o ā€¯invitatieā€¯ pentru reprezentantii legali ai localului.

ā€¯Vineri trebuia sa se prezinte reprezentantul legal al operatorului economic cu buletin, stampila unitatii, aviz sanitar-veterinar, certificat constatatorā€¯, a declarat Marius Dunca, precizand ca aceasta este procedura in cazul in care echipele de control nu ii gasesc pe reprezentantii firmelor.

ā€¯Noi nici nu am avut cand sa il controlam (localul-n.r.). Nu pot sa incalc legile, nu pot sa incalc proceduraā€¯, a adaugat seful demis al ANPC.

Intrebat daca regreta ceva din activitatea sa, Dunca a spus ca a facut ā€¯tot ce i-a stat in putinta si tot ce i-a permis legislatia ca sa apere consumatoriiā€¯.  

Potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax, premierul Victor Ponta a decis, marti seara, sa-l demita, la propunerea ministrului Economiei, pe seful Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca.

Potrivit acelorasi surse, in locul lui Dunca, Ponta a decis numirea secretarului de stat in Ministerul Economiei Bogdan Pandelica, cele doua decizii nefiind inca publicate in Monitorul Oficial.

UPDATE Cine este Bogdan Pandelica

Bogdan Pandelica este secretar de stat in Ministerul Economiei din martie 2014, iar din septembrie 2013 a fost subsecretar de stat in aceeasi institutie.

Fost consilier local, Bogdan Pandelica a fost vicepresedinte al ANPC din mai 2012 pana in august 2013. De asemenea, potrivit CV-ului sau, Bogdan Pandelica a fost director general al Erste Automobile Pitesti intre anii 2004 si 2009, director comercial la Romlux SA Targoviste, intre anii 2000 si 2001, apoi a fost consultant management la Mentor Traiding Pitesti intre anii 2001 si 2009.  

Patronii de la Colectiv erau asteptati vineri la ANPC

Reprezentantii Clubului Colectiv fusesera invitati sa se prezinte vineri, 30 octombrie, la sediul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti, cu actele societatii, in urma unei reclamatii cu privire la neconcordanta dintre preturile de pe meniu si sumele incasate, insa nu au dat curs invitatiei, informeaza reprezentantii ANPC.

Acestia precizeaza, intr-o declaratie remisa la solicitarea AGERPRES, ca in data de 18 octombrie 2015, la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti a fost inregistrata o reclamatie cu privire la activitatea clubului Colectiv.

Reclamatia se referea la neconcordanta dintre preturile de pe meniu si sumele incasate. In lista de meniu aparea un sortiment de coniac la un pret de 23 lei, pentru care consumatorul a platit la bar 40 de lei.

A sesizat neregula la bar si a primit bautura gratuita din partea casei, insa, cu toate acestea, consumatorul a depus reclamatie la ANPC.

"In data de 29 octombrie 2015 o echipa de comisari ai Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor s-a deplasat la sediul clubului pentru analizarea reclamatiei, institutia mentionand ca termenul legal pentru cercetarea unei reclamatii este de 30 de zile de la data inregistrarii. ANPC precizeaza ca la data si ora controlului nu era prezent niciun reprezentant legal al firmei, ci doar un barbat care nu avea acces la documentele firmei. Comisarii CPCMB au lasat o invitatie pentru reprezentantul societatii Colectiv, acesta urmand a se prezenta cu actele societatii la sediul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti pentru a doua zi, 30 octombrie 2015, ora 08,30. In data de 30 octombrie 2015, niciun reprezentant al societatii nu s-a prezentat la sediul Comisariatului. Conform Procedurii de Control, urma ca in urmatoare zi lucratoare echipa de control sa se deplaseze la sediul societatii si sa afiseze, la loc vizibil, o noua invitatie pentru reprezentantul legal al societatii pentru ca acesta sa se prezinte la sediul Comisariatului cu documentele solicitate", se mentioneaza in declaratia semnata de Marius Alexandru Dunca, presedintele ANPC.

Potrivit ANPC, in cazul in care nici de aceasta data nu s-ar fi prezentat reprezentantul imputernicit la sediul Comisariatului, echipa de control urma sa incheie Proces Verbal de Constatare a Contraventiei avand in vedere incalcarea prevederilor articolului 51 alin 1 din OG 21/1992, conform caruia "Impiedicarea, sub orice forma, a organelor administratiei publice insarcinate cu protectia consumatorilor de a exercita atributiile de serviciu referitoare la prevenirea si combaterea faptelor care pot afecta viata, sanatatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 lei la 30.000 de lei".

De asemenea, ANPC mai precizeaza ca din cauza neprezentarii, la data si ora stabilita, a reprezentantului legal imputernicit al firmei la invitatia adresata de reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, acestia nu au putut incheia act de control la Clubul Colectiv.


Autor:

 
 
Īnregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu