24 Aug 2019 - 07:55       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagin„ * C„utare * Contact *


Stire tematica: Topul Restaurantelor

Amos News :

Sapte MORTI dupa ce un marfar a DERAIAT in Bulgaria. Cisternele implicate in accident sunt detinute de o firma romaneasca UPDATE

duminic„ 11 decembrie 2016
Sapte MORTI dupa ce un marfar a DERAIAT in Bulgaria
Sapte MORTI dupa ce un marfar a DERAIAT in Bulgaria. Cisternele implicate in accident sunt detinute de o firma romaneasca UPDATE

Sapte persoane au murit, iar alte 29 au fost spitalizate cu rani grave, dupa ce marfar cu 23 de vagoane a deraiat, iar apoi a explodat in nord-estul Bulgariei, informeaza Novinite. Marfarul transporta  rezervoare de propan-butan in satul Hitrino din provincia Shumen, in estul tarii. 

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

UPDATE Cisternele implicate in accidentul de tren din Bulgaria sunt detinute de o companie romaneasca, a anuntat proprietarul firmei care a operat transportul, citat de Sofia News Agency, transmite news.ro. Novinite nu precizeaza despre ce companie este vorba.

"Au fost verificate, erau sigure 1000%‚ÄĚ, a precizat patronul companiei Bulmarket, o firma privata care are licenta pentru transportul de marfa, ce opera garnitura cu destinatia Rusia.

Acesta a declarat ca nu stie ce a provocat accidentul.

UPDATE Potrivit ultimelor informatii, garnitura cu 23 de vagoane trebuia sa schimbe sina la intrarea in gara din Hitrino, pentru a face loc unui tren de pasageri, au declarat oficiali din politie si din administratie, informeaza news.ro. In timpul manevrelor, patru vagoane au sarit de pe sine, iar unul a explodat, a precizat primarul din Hitrino, Nuridin Ismail. El a sugerat drept cauza a accidentului, viteza prea mare a marfarului.

Ministrul Transporturilor, Ivailo Moskovski, a declarat ca un barbat care lucra la gara si trebuie sa gestioneze intrarea si manevrele trenului, a spus ca din locomotiva ieseau scantei atunci cand s-a apropiat de gara. Moskovski crede ca aceste scantei au aparut pentru ca mecanicul a incercat sa franeze brusc, dar ipoteza nu a fost confirmata de comisia de ancheta.

Date ale politiei sugereaza ca ultimele doua vagoane ale marfarului au lovit fire electrice.

Mecanicul a supravietuit accidentului si este audiat de procurori.

20 dintre vagoanele trenului contineau propan, celelalte trei GPL. Garnitura, operata de compania privata Bulmrket, se indrepta spre Ruse.

UPDATE Guvernul bulgar va declara luni zi de doliu national, dupa accidentul de tren urmat de explozie care a provocat moartea a cel putin cinci persoane si ranirea altor 29, relateaza Sofia News Agency.

Guvernul bulgar a activat Planul National pentru Situatii de Urgenta, sub coordonarea vicepremierilor Rumiana Bacivarova si Tomislav Doncev, ministrului Transporturilor Ivailo Moskovski, ministrului Sanatatii Petar Moskov si seful Pompierilor Nikolai Nikolov.

Autoritatile au decis ca locuitorii din Hitrino care si-au pierdut casele vor primi cate 325 de leva (162,5 euro) ca asistenta.

Intre timp, satul Hitrino este in curs de evacuare, in conditiile in care specialistii se pregatesc sa transfere gazul din vagoanele trenului ‚Äď o operatiune riscanta.

In total, circa 1.000 de oameni vor pleca din localitate, a anuntat seful Pompierilor, Nikolai Nikolov, citat de Sofia Globe.

Operatiunea de transfer a gazului va dura una sau doua zile, potrivit autoritatilor.

Pompierii mobilizati la fata locului uda in continuare vagoanele, pentru a le raci si a stinge eventualele incendii noi izbucnite.

In sat, echipe de interventie ajutate cu caini antrenati cauta printer daramaturi pentru a gasi eventuali supravietuitori. Circa 20 de cladiri au fost distruse de deflagratie si de incendiul care a urmat.

UPDATE Numarul deceselor provocate de explozia din satul Hitrino, din nord-estul Bulgariei, dupa deraierea unui tren cu propan si gaz petrol lichefiat, a crescut la cinci, au anuntat autoritatile, precizand ca este vorba de un bilant provizoriu, relateaza Sofia News Agency.

Bilantul anterior era de patru morti.

"Cu siguranta vor mai fi alte victime", a spus premierul Boiko Borisov, dupa ce a ajuns la locul exploziei.

Trenul, care transporta 20 de cisterne cu propilena si patru cisterne cu propan butan, a deraiat la intrarea in gara din Hitrino dupa ce ultimele doua vagoane cisterna care erau goale au acrosat un cablu de inalta tensiune, a precizat Assia Yordanova, purtator de cuvant al politiei regionale din orasul Sumen.

Explozia s-a produs la ora locala 05.H37 (03.H37 GMT) in gara din Hitrino, localitate situata la aproximativ 100 de kilometri de Varna, principalul port bulgar la Marea Neagra. 

Cel putin patru persoane au murit, iar alte 25 au fost spitalizate cu rani grave, dupa ce tren cu 26 de vagoane a deraiat, iar apoi a explodat in nord-estul Bulgariei, informeaza Novinite. Trenul transporta  rezervoare de propan-butan in satul Hitrino din provincia Shumen, in estul tarii. 

Toate ambulantele din orasele din apropieredin  Razgrad, Shumen si Targovishte s-au deplasat la locul accidentului, potrivit lui Nikolay Nikolov, seful departamentului de pompieri.

Cel putin 20 de cladiri au fost distruse in urma deflagratiei, printre acestea se numara sediul Primariei, un restaurant si mai multe case.  Nikolov sustine ca nu sunt asteptate alte explozii, insa toata zona a fost evacuata. Echipele de salvare au reusit sa scoata de sub daramaturi 12 persoane. Cel putin 150 de pompieri incearca sa stinga flacarile.2016-12-11

Autor:
 
 
őnregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu