26 Mai 2019 - 08:12       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Samsung: la trei TV-uri vandute in 2013 in Romania unul va fi Smart

vineri 26 aprilie 2013
Autor: Adrian Seceleanu 25
.04.2013

Compania sud coreeana Samsung a lansat pe piata locala noua generatie de Smart TV-uri, care se conecteaza la internet si pe care pot fi instalate aplicatii, la preturi care variaza intre 1.899 lei (32 inci, HD ready) si 12.299 lei (55 inci, Full HD), in functie de diagonala si de alte caracteristici tehnice.

?Anul trecut, spre exemplu, un cumparator roman din cinci a ales un Smart TV, la numai doi ani de la lansarea conceptului de televizor inteligent la nivel international. Pentru 2013 estimam ca la trei televizoare vandute, unul va fi inteligent?, a declarat Ana-Maria Pasculescu, Product Manager TV in cadrul Samsung Electronics Romania.

Prezentata in ianuarie la Consumer Electronics Show (CES), noua generatie de televizoare Samsung Smart TV incorporeaza tehnologii si functii noi.

Platforma Samsung Smart Hub disponibila pe generatia 2013 de televizoare Smart a fost reproiectata pentru a simplifica procesul de cautare. Continutul este organizat in trei sectiuni principale: fotografii, videoclipuri & muzica; socializare si aplicatii.

Pe Smart TV-urile Samsung pot fi instalate aplicatii precum Voyo sau Seenow.

Noua generatie de televizoare Smart de la Samsung incorporeaza noi procesoare, dual core sau quad core (pentru gama premium de Smart TV-uri), care le permit consumatorilor sa efectueze sarcini multiple in acelasi timp, fara a diminua viteza de functionare pentru fiecare sarcina.

Consumatorii care anul trecut au achizitionat un TV din seria ES7000 sau ES8000 au la dispozitie modulul Smart Evolution Kit. Aceasta componenta se monteaza in doar cateva secunde (plug & play) si actualizeaza pe loc performantele televizorului. Evolution Kit face upgrade la nivel de procesor, memorie si GPU. Astfel, platforma Smart Hub va avea 3 ecrane, o versiune imbunatatita a controlului prin comenzi vocale si gesturi, precum si procesor quad core.

Anul trecut, potrivit datelor furnizate ZF de compania de analiza GfK Romania, smart TV-urile au avut o pondere de 16,3% din numarul total de TV-uri cu ecran plat vandute - reprezentand o crestere de aproape 300% fata de anul precedent.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu