15 Noi 2019 - 07:34       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Romanii au bani doar pentru cheltuielile zilnice si astfel nu au apetit de consum

vineri 16 octombrie 2015
Autori: Cristina Rosca , Madalina Panaete 15
.10.2015

Veniturile romanilor le ajung acestora doar pentru a-si acoperi nevoile de zi cu zi, astfel ca dorinta de a investi in lucruri noi ramane scazuta, desi eco­nomia din Romania inregistreaza una dintre cele mai mai mari cresteri din Uniunea Europeana (UE), arata studiul companiei de cercetare de piata GfK Climatul de consum Europa in 15 tari europene.

?Anul trecut, economia romaneasca a inregistrat progrese. In al doilea trimestru al anului 2015, pro­du­sul intern brut a inregistrat o valoare cu 3,3 pro­cente mai mare fata de cea inregistrata in aceeasi perioada a anului precedent. Desi previziunile economice in trimestrul al treilea au scazut cu 2,8 puncte, pana la nivelul actual de 18,5 puncte, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut s-a inregistrat o crestere semnificativa de aproape 15 puncte a climatului de consum?, spun reprezentantii GfK.

Cresterea economica are un efect pozitiv asupra asteptarilor consumatorilor, care se asteapta la o crestere a veniturilor. In luna septembrie, indicatorul corespunzator climatului de consum a crescut cu doar 2,8 puncte, pana la 21,3 puncte, comparativ cu luna iunie. Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, cresterea este mai mare, de 16 puncte. Desi romanii sunt optimisti si economia si-a turat motoarele, apetitul de consum nu este mare. Aceasta situatie se datoreaza faptului ca romanii sunt printre cei mai saraci europeni, cu un salariu mediu net de 380 de euro, al doilea cel mai mic din UE dupa cel din Bulgaria.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu