20 Iul 2019 - 06:46       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Revoltator. Lidl are in Polonia preturi cu pana la 67% mai mici la produsele de baza fata de Romania

luni 07 martie 2016
Autor: Cristina Rosca 07
.03.2016

Discounterul german Lidl are in in Polonia preturi cu pana la 67% mai mici la produsele alimentare de baza, pe cand in Romania sunt mai ieftine delicatesele, arata o analiza a ZF pe baza datelor oferite de compania de cercetare de piata Hipercom Consulting.

Astfel, Lidl are in Polonia, cea mai dezvoltata economie din regiune, preturi mai mici la salam, iaurt sau unt comparativ cu piata locala. La polul opus, in Romania sunt preturi mai mici la hrana uscata pentru pisici, la tarte cu creveti si legume si la rosii uscate in ulei.

Pentru aceasta com­paratie au fost alese ace­leasi produse, sub acelasi brand si la acelasi gramaj. Pentru a face comparatia de pret au fost alese pro­dusele promo­vate in cataloagele Lidl din cele doua tari, unde compania promoveaza saptamanal ca­teva zeci de articole alimentare si nealimentare. Reprezentantii Lidl Romania nu au raspuns pana la inchiderea editiei pentru a explica de ce exista diferente de pret intre cele doua tari la aceleasi produse, in aceeasi perioada. Romania este una dintre cele mai sarace economii din UE, ocupand o pozitie de la coada clasamentului alaturi de Bulgaria. Astfel, salariul mediu net in Romania, de nici 400 de euro net, este de circa doua ori mai mic decat media din tarile din regiune - Polonia sau Cehia - si de pana la opt ori mai mic decat in Occident. Cu toate acestea, in Romania preturile sunt de cele mai multe ori aliniate celor din restul Europei. Retailerii si producatorii spun in mod repetat ca preturile sunt aliniate Occidentului, salariile fiind cele ramase in urma.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu