17 Aug 2019 - 15:46       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: telefoane

Ziarul Financiar :

RCS&RDS va oferi 4G si printr-o banda de frecventa compatibila cu majoritatea smartphone-urilor

vineri 07 octombrie 2016
RCS&RDS va oferi 4G si printr-o banda de frecventa compatibila cu majoritatea smartphone-urilor

Autor: Adrian Seceleanu 07
RCS&RDS va oferi 4G si printr-o banda de frecventa compatibila cu majoritatea smartphone-urilor

Autor: Adrian Seceleanu 07.10.2016

Compania de cablu RCS&RDS va oferi incepand cu data de 20 octombrie servicii de internet mobil 4G si prin banda de frecvente de 2.100 MHz - o mutare tactica semnificativa facuta de companie in lupta pentru clienti cu gigantii Orange, Vodafone si Telekom, in conditiile in care acest pas le va permite clientilor operatorului sa acceseze serviciile 4G si de pe cele mai ieftine smartphone-uri de pe piata.

Pana la acest pas, RCS&RDS oferea servicii de date 4G exclusiv printr-o frecventa ?exotica? (mai exact 2.600 MHz - LTE TDD - banda 38), achizitionata de la 2K Telecom, compania detinuta de fratele politicianului Sebastian Ghita, licenta al carei principal dezavantaj il reprezinta numarul redus de smartphone-uri ieftine compatibile. RCS & RDS va lansa serviciile de comunicatii mobile 4G in banda de frecvente de 2.100 Mhz, incepand cu 20 octombrie 2016, tehnologia urmand sa fie extinsa treptat in mai multe zone pana la inceputul anului viitor.

?Utilizatorii Digi Mobil din Oradea si Pitesti vor fi primii care vor beneficia de acces la tehnologia 4G in banda noua de 2100 Mhz, urmand ca pana in ianuarie 2017, aceasta sa fie implementata gradual in orasele: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov, Craiova, Constanta, Iasi, Arad, Sibiu, Galati, Targu Mures, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Drobeta Turnu Severin, Resita, Slatina, Hunedoara, Valea Prahovei si zona Rasnov, Zarnesti, Moeciu si Bran.?

Prima etapa a noului proiect va continua pana in iunie 2017, urmand sa acopere si alte localitati, precum si litoralul romanesc, numarand peste 1.100 de statii de baza (antene). 2016-10-07

Autor:
 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu