22 Oct 2019 - 23:02       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

România liberă : RCS&RDS confirma cumpararea posturilor de radio de la CME

miercuri 24 decembrie 2014

Compania RCS&RDS a confirmat, printr-un comunicat, ca a preluat posturile de radio detinute de Central European Media Enterprises (CME) in Romania


. Comunicatul RCS&RDS face referire doar la cele patru licente terestre preluate de companie, cele mai importante, respectiv cele pentru ProFM, InfoPro, Music FM si Dance FM.

'Din luna decembrie, RCS&RDS isi completeaza portofoliul media cu patru posturi de radio pe care le-a achizitionat in urma tranzactiei cu grupul Central European Media Enterprises (CME). ProFM, InfoPro, Music FM si Dance FM sunt cele patru statii de radio care se adauga, din aceasta luna, celor noua posturi de televiziune pe care compania le detine in prezent', se spune in comunicatul RCS&RDS, citat de Mediafax.

Potrivit comunicatului, tranzactia dintre grupul RCS&RDS si CME 'a fost supusa aprobarii Consiliului National al Audiovizualului'.

'ProFM este unul din cele mai ascultate posturi de radio din Romania. Conform ultimelor date ale Studiului de Audienta Radio, ProFM are, la nivel national, aproape 1,7 milioane de ascultatori in fiecare zi si peste un milion la nivel urban. Cota de piata zilnica a radioului este de 10% pe publicul comercial, la nivel national, si de 9,1% la nivel urban', se mai spune in comunicatul RCS&RDS.

Surse au declarat, luni si marti, ca RCS&RDS va prelua toate licentele de radio detinute de Central European Media Enterprises (CME) in Romania, respectiv ProFM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM si Dance FM.

RCS&RDS si CME au ajuns la o intelegere in acest sens, iar marti au fost depuse actele la Consiliul National al Audiovizualului (CNA). Preluarea nu poate avea loc in lipsa avizului CNA.

Licentele ProFM, Info Pro si Pro Clasic sunt detinute de CME prin intermediul societatii Pro TV SA. Totodata, licentele Music FM si Dance FM sunt detinute de societatea Campus Radio SRL, ai carei asociati sunt Pro TV SA - 20% si Marius Dobre (80%).

Pro TV SA detine cinci licente de radio (doua terestre, pentru Info Pro si Pro FM, si trei de satelit, pentru Info Pro, Pro FM si Pro Clasic). Campus Radio SRL detine Music FM (statia din Bucuresti si statiile din Targu-Mures si Cluj) si Dance FM Bucuresti.

Transferul ar urma sa se realizeze prin cesiunea licentelor detinute de Pro TV SA catre RCS&RDS si prin intrarea RCS&RDS in actionariatul Campus Radio SRL (cu 100% din actiuni).

Cedarea tuturor acestor licentelor de radio catre RCS&RDS este echivalenta cu iesirea CME de pe piata de radio din Romania.

RCS&RDS planuieste sa se lanseze pe piata de radio din Romania inca din 2013. Intentia RCS&RDS vizeaza atat lansarea unei retele de radio generaliste, intitulate Digi FM, cat si a unei retele de radio cu profil tematic-sportiv, cu denumirea Digi Sport FM. 

Insa, la un concurs organizat de Consiliul National al Audiovizualului la sfarsitul anului trecut, RCS&RDS a castigat doar trei frecvente de radio - in Sibiu, Sighisoara si Resita - pentru a lansa postul generalist Digi FM.

CME este o companie de media si entertainment care opereaza pe sase piete majore din Europa Centrala si de Est. In Romania, CME mai detine televiziunile Pro TV, Pro TV International, Acasa, Acasa Gold, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania si Pro TV Chisinau si Acasa Moldova, dar si serviciul de video on demand Voyo.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piata serviciilor de televiziune prin cablu si satelit din Romania.

In ultimii ani, RCS&RDS si-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, in prezent compania detine televiziunea de stiri Digi 24 HD (cu statiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar si televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life si Digi World (cu variantele 'secundare' Animal World Channel, Life Channel si World Channel). De asemenea, RCS&RDS este actionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel si UTV.

Pana la 12% reducere la notebook ASUS comenteaza sau vezi comentarii /* (c)
Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu