19 Noi 2019 - 05:01       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: telefoane

Click :

Proiect GRANDIOS al unui miliardar rus. Factura finala: 16 MILIARDE de dolari

marți 07 aprilie 2015
Proiect GRANDIOS al unui miliardar rus
Proiect GRANDIOS al unui miliardar rus. Factura finala: 16 MILIARDE de dolari

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Firma de investitii LetterOne Technology (L1Technology), cu sediul in Londra, isi propune sa cumpere mai multe afaceri, de la companii din domeniul telecom care au nevoie de infuzii de capital, la companii din IT care creeaza aplicatii si servicii de streaming.

Directorul executiv al L1Technology, Alexei Reznikovici, a declarat ca firma ar putea sa profite de faptul ca nu are nicio datorie si sa creasca fondurile disponibile pentru investitii pana la 25 de miliarde de dolari.

Firma de investitii L1Technology va actiona, de asemenea, ca holding pentru participatia de 48% la VimpelCom detinuta de Fridman si partenerii sai, precum si pentru participatia de 13% a acestora la Turkcell. Cele doua pachete de actiuni sunt estimate la aproximativ 14 miliarde de dolari.

"Noile achizitii vor beneficia de expertiza noastra si vor capata acces la baza de clienti deja existenta, de aproximativ 200 de milioane de utilizatori", a declarat Reznikovici, care a precizat ca L1Technology nu vrea sa devina "urmatorul Google".

Din conducerea L1Technology vor face parte cofondatorul Lastminute.com, Brent Hoberman, antreprenorul irlandez din industria telecom Denis O’Brien, precum si mai multi directori executivi de la companii importante din IT si telecomunicatii, cum ar fi Google, Skype si Vodafone.

Fondul de investitii L1Energy, controlat de miliardarul rus Mihail Fridman, este implicat intr-un conflict cu guvernul britanic in legatura cu mai multe achizitii facute de grupul din domeniul gazelor si petrolului in Marea Nordului. Guvernul de la Londra a aratat luna trecuta ca eventuale noi sanctiuni impuse Rusiei de catre Uniunea Europeana ar putea duce la inchiderea activelor detinute la L1Energy in Marea Nordului, punand astfel in pericol alimentarea Marii Britanii cu petrol si gaze.

Citeste si Cum a ajuns acest barbat MILIARDAR in doar 13 ani. Azi si-a vandut afacerea unui gigant IT pentru o suma uriasaAutor:
 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu