23 Feb 2019 - 13:50       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Producator de mezeluri: Reducerea TVA s-a vazut din iunie in vanzari

vineri 21 august 2015
Autor: Cristina Rosca 21
.08.2015

Producatorul de preparate din carne Ana si Cornel, detinut de familia Paraschiv, a terminat primul semestru cu vanzari de 61 mil. lei, in scadere usoara de la 62 mil. lei in perioada similara a anului trecut.

?Luand in considerare ca in semestrul intai din 2015 vanzarile in volum se mentin fata de aceeasi perioada din 2014, scaderea vanzarilor in valoare este data de scaderea pretului mediu de vanzare al carnii si politica de promotii din semestrul intai din 2015?, spun reprezentantii companiei. La 1 iunie 2015 a avut loc printre altele si reducerea TVA la alimente de la 24% la 9%, iar acest lucru urma sa se vada la raft cu un minus 12%.

Pentru a doua jumatate a anului reprezentantii Ana si Cornel estimeaza o crestere a vanzarilor atat in volum cat si in valoare.

?Estimam o dinamica a vanzarilor pozitiva, de pana la 5% in valoare si 10% in volum, atat ca urmare a reducerii TVA-ului, cat si ca urmare a politicii noastre de dezvoltare. Consideram ca reducerea TVA se va resimti mai mult in semestrul al doilea din 2015 dupa ce in luna iunie s-a simtit deja in cresterea cantitativa.?

Compania detine, pe langa productia si procesarea de carne si o retea de peste 100 de magazine sub brand propriu, potrivit site-ului anasicornel.ro. Acestea sunt concentrate in principal in sudul si estul tarii.

Compania Ana si Cornel SRL a terminat anul trecut cu afaceri de aproape 150 mil. lei si cu un profit de 13,6 mil. lei. Producatorul este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de profil. Ana si Cornel avea 747 de salariati la finalul anul trecut si a continuat angajarile si in 2015.

?Avem o crestere a numarului mediu de angajati cu aproximativ 70 de persoane. Angajarile s-au realizat in proportie de 70% in departamentul de vanzari si 30% in departamentele productie si financiar.?

Familia Paraschiv detine mai multe businessuri in industria procesarii de carne si in industrii adiacente prin companiile Ana si Cornel, Carmistin, Pajo Holding sau Ladrisi Grup. Unul din membrii familiei ? Iustin Paraschiv ? a fost implicat intr-un scandal de evaziune fiscala cu un prejudiciu estimat la 15 milioane de euro. Procurorii DIICOT au anuntat anul trecut ca vizeaza cateva zeci de persoane ca au importat carne din UE pe care au vandut-o ulterior ?la negru?.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu