22 Oct 2019 - 22:15       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Primele gadgeturi pe cale de disparitie: e-readerele

luni 07 ianuarie 2013
Autor: Catalina Butan 06
.01.2013

Era e-reader-elor s-ar putea sfarsi mai repede decat ne asteptam. Gadget-urile care permit vizualizarea cartilor electronice au fost la mare cautare in ultimii ani, insa dimensiunile si preturile tot mai mici ale tabletelor ameninta tot mai mult piata e-reader-elor, scrie Wall Street Journal.

Cercetatorii de la IDC (International Data Corporation) au estimat productia globala de e-readere din 2012 la 19,9 milioane de dispozitive, in scadere cu 28%, de la 27,7 milioane de unitati in 2011.

Comparativ, numarul de tablete produse in 2012 a atins nivelul de 122,3 milioane de unitati.

Potrivit estimarilor IHS iSuppli, in 2015 productia de e-readere va fi de doar 7,8 milioane de dispozitive.

O problema cu care se confrunta producatorii este ca o parte din utilizatorii de e-readere folosesc acelasi dispozitiv pentru mai multi ani. Julie Curtis, un avocat din Stow, Ohio spune ca e-reader-ul sau Kindle functioneaza perfect, desi il are de doi ani. ?Daca ar fi sa-mi cumpar ceva mai performant, as alege mai degraba o tableta, precum Kindle Fire?, a adaugat ea.

Tendinta de a opta pentru tablete este tot mai intalnita printre consumatori, in masura in care exista astfel de dispozitive foarte ieftine care pot fi folosite nu doar ca e-readere ?sofisticate?, ci si ca navigatoare web, camere foto sau console de jocuri.

O tableta Nexus 7, produsa de Google costa 199 de dolari in timp ce tableta Amazon Kindle Fire are un pret care porneste de la 159 de dolari, cu 20 de dolari mai putin decat cea mai scumpa versiune de e-reader Kindle.

Cu toate acestea, e-readere sunt mult mai usoare decat tabletele si au un display diferit care consuma mult mai putina energie. Producatorii de e-readere Nook sustin ca dispozitivul cu ecran tactil Simple Touch Nook poate rezista pana la 2 luni fara a fi realimentat. Tableta Nook HD poate fi folosita in schimb doar 10 ore fara a fi realimentata.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu