22 Oct 2019 - 23:05       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Preturile la cacao au crescut cu 35% de la inceputul anului. ?Cu un ochi radem deoarece creste consumul de ciocolata, iar cu un ochi plangem pentru ca preturile se majoreaza?

joi 20 noiembrie 2014
Autor: Madalina Panaete 20
.11.2014 Preturile boabelor de cacao, principala materie prima pentru ciocolata, au crescut pe bursele internationale in medie cu 35% de la inceputul anului si se apropie de un nou nivel record, arata o analiza a ZF pe baza datelor de la International Cocoa Organization. In luna octombrie a acestui an, o tona de cacao a ajuns in medie la 3.100 de dolari.   In acest context, se fac deja cresteri de preturi, insa deocamdata aceste modificari nu au un impact asupra consumului de ciocolata.    ?Un ochi rade pentru ca per total consumul de ciocolata creste, iar celalalt ochi este mai trist pentru ca se uita la evolutia preturilor principalelor materii prime. Preturile la cacao, la untul de cacao sau la boabele de cacao au crescut foarte mult, chiar si de trei ori. Sunt niste cresteri extraordinar de mari si care, din pacate pentru consumatori, dar inevitabil din punct de vedere economic, n-au cum sa nu atraga niste scumpiri ale produsului finit (...)?, considera Mihai Georgescu, managing director al Kandia Dulce, cel mai mare producator de ciocolata de pe plan local.   Anul trecut, importurile de pasta de cacao, unt, grasime si ulei de cacao, pudra de cacao s-au ridicat la circa 8 milioane de tone si 20 mil. euro, arata datele Institutului National de Statistica.  
Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu