22 Oct 2019 - 22:52       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Gandul : Preturile de consum au stagnat in iunie. Cu cat s-a ieftinit mancarea

joi 11 iulie 2013
Foto Mediafax Foto//Octav Ganea

Preturile de consum ale populatiei au stagnat in luna iunie fata de luna anterioara, ca urmare a ieftinirii alimentelor cu 0,7%, astfel ca rata anuala a inflatiei s-a plasat la 5,37%, potrivit datelor anuntate miercuri de Institutul National de Statistica (INS)


.

In iunie preturile au crescut pe ansamblu cu 0,01%.

Marfurilor alimentare au inregistrat o scadere de 0,7%, in timp ce preturile produselor nealimentare si tarifele serviciilor au crescut cu 0,3%, respectiv cu 0,9%.

Dintre alimente, cel mai mult s-au ieftinit legumele (cu 7,8%), si in special cartofii (11%), potrivit unui comunicat al INS.

Preturile autoturismelor si pieselor de schimb au urcat cu 1,09%, iar cele ale combustibililor cu 1,04%. In ceea ce priveste serviciile cele mai mari cresteri de preturi, de 3,21%, au fost inregistrate la transportul aerian si la facturile la telefon. In luna mai preturile de consum au crescut cu 0,23% fata de luna anterioara, rata anuala a inflatiei urcand la 5,32%.  


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu