21 Noi 2019 - 04:51       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Click : Pleci in concediu? Ai scutire la intretinere

luni 11 iunie 2012

Se apropie vremea concediilor si fiecare roman se gandeste la vacante cat mai lungi


. Celor care planuiesc sa stea plecati cel putin 15 zile le spunem ca pot obtine reduceri la plata intretinerii.

Ce trebuie sa platesti

In situatia in care se intampla sa plecati de acasa doar pentru cateva zile, in nici un caz nu se pune problema sa fiti scutiti de la plata utilitatilor comune.

Lucrurile iau o cu totul alta turnura atunci cand lipsiti mai mult de 15 zile din apartament si acesta ramane nelocuit.

In astfel de cazuri, se considera ca temporar nu mai locuiti acolo si astfel puteti fi scutit de la plata unor utilitati, cum ar fi gunoiul, salariul femeii de serviciu, gazele, apa.

Anunta oficial asociatia

?Potrivit legislatiei, cheltuielile pentru ceea ce nu consumam nu se achita atunci cand nu suntem acasa o perioada mai lunga de timp, cu conditia sa anuntam administratia blocului despre acest lucru" - ne-a explicat Mihai Mereuta.

Inainte de a pleca de acasa cel putin 15 zile consecutiv, va trebui sa adresati o cerere scrisa catre administratia blocului, prin care sa anuntati acest lucru si sa mentionati perioada in care apartamentul dumneavoastra va fi liber. Numai in baza acesteia veti putea fi scutiti de la plata intretinerii.

In situatia in care, desi ati anuntat administratia in timp util ca urmeaza sa lipsiti o perioada mai lunga si cu toate astea sunteti trecuti la intretinere, administratorul poate fi reclamat la primarie, intrucat acest lucru contravine legilor in vigoare si reprezinta un abuz din partea sa.

Aici poti reclama problemele de la bloc!

Primaria de sector sau din localitate, prin Serviciul Relatii cu Asociatiile.

Sectiile de politie teritoriale.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, prin filialele teritoriale.

Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice.

Si bebelusii sunt trecuti la plata

Minorii in varsta de cateva luni sunt considerati consumatori si sunt trecuti la plata utilitatilor chiar din prima luna de sedere in apartament, deoarece, in Romania, nu exista o lege care sa prevada scutirea acestora de pe listele de intretinere. De cele mai multe ori, ingrijirea unui bebelus necesita un consum mai mare de utilitati.

5 sfaturi pentru o vacanta fara griji

E responsabilitatea ta sa iti iei cateva masuri de siguranta atunci cand pleci in vacanta. Daca un robinet "si-a dat duhul" si ti-a transformat casa intr-o piscina, atunci este posibil ca vecinii sa te deranjeze fara menajamente.

Opreste gazele. Nu vorbim de flacara sau de ibricul de cafea, deoarece credem ca plecarea in vacanta te obliga sa verifici intreaga locuinta. Totusi e bine sa inchizi complet robinetul de gaze, pentru a evita o problema.

Inchide robinetii de apa. De ce? Ca sa previi o inundatie a casei tale sau a vecinilor si ca sa impiedici pierderile de apa ce se vor valorifica in factura de intretinere.

Deconecteaza electrocasnicele.Nu lasa nimic in priza. Televizorul, cuptorul cu microunde, calculatorul sau masina de spalat, toate pot avea de suferit in cazul unor defectiuni in reteaua de energie electrica.

Inchide geamurile. Nu uita geamurile deschise. O furtuna sau o ploaie pot pune in pericol bunurile din locuinta. Nu uita nici de hoti. Un geam deschis poate reprezenta o poarta extrem de accesibila catre o noua spargere.

Lasa date de contact. Desi ai cu tine telefonul mobil, este posibil sa treci prin zone fara semnal. Este bine sa lasi apropiatilor numarul de telefon al hotelului unde esti cazat sau adresa acestuia.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu