21 Aug 2019 - 23:49       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Ping-pong cu E. coli. Laptele din toate fermele din Romania este bun de consum

vineri 04 martie 2016
Autor: Mediafax 04
.03.2016

Laptele provenit de la toate fermele din Romania, precum si produsele lactate de la rafturi sunt sigure pentru consum, a declarat ieri Andrei Butaru, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), preci­zand ca nu exista restrictii pentru nicio ferma.

?Noi controlam toate alimen­tele, vrem sa precizam ca laptele din Romania este salubru, pentru ca deja fermierii au o problema, nu mai pot sa livreze laptele pentru ca s-a creat panica?, a afirmat Butaru la Realitatea TV.

Intrebat cum ar fi putut ajunge bacteria e-coli sa conta­mineze un lot de branza de vaci de la firma ?Lactate Bradet? daca produsele erau sigure la ferma, Butaru a explicat ca sursa de contaminare poate sa apara din mai multe locuri.

Marius Badea, patronul firmei de prelucrare a laptelui Lactate Bradet din Arges ? fabrica la care ministrul agriculturii a anuntat marti ca a fost descoperita bac­teria E. coli intr-un lot de branza de vaci ?, a declarat marti ca in­chide productia.

Ieri vicepresedintele Consiliu­lui Judetean Arges Dorin Mara­soiu a declarat ca fermele care apro­vizionau fabrica Bradet au ajuns sa arunce laptele pe camp dupa ce ministrul agriculturii a facut declaratii publice referitoare la infectarea cu E. coli a unor pro­duse ale societatii Lactate Bradet.

Ieri Ministerul Agriculturii a replicat ca afirmatiile ministrului de resort au fost in conformitate cu prevederile nationale, dar si europene care cer ca in cazurile in care exista motive rezonabile sa se suspecteze ca anumite produse ali­mentare sau hrana pentru ani­male pot prezenta un risc pentru sanatatea umana sau pentru sana­tatea animalelor, atunci, in functie de natura, gravitatea si dimen­siunile riscului respectiv, autorita­tile publice iau masuri adecvate pentru informarea publicului.

Din ancheta epidemiologica a Directiei de Sanatate Publica Arges a reiesit ca unul din cei trei copii din Arges decedati la Spi­talul Marie Curie in urma infec­tarii cu bacteria E. coli a consu­mat branza proaspata de vaci. Insa nu exista o legatura intre E. coli descoperita in lotul de la Bradet si moartea copilului.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu