23 Ian 2019 - 11:14       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Cronica Română : Philips iese de pe piata electronicelor de consum

joi 31 ianuarie 2013

 

 Grupul olandez Philips va iesi de pe piata electronicelor de consum prin vanzarea diviziei de produse video, audio si multimedia catre grupul japonez Funai, pentru 150 milioane euro
.

Philips urmeaza sa se concentreze pe afacerile mai profitabile, precum corpurile de iluminat si electrocasnicele de consum, de la storcatoare de fructe la aspiratoare, potrivit CNN Money. Funai va plati in continuare un comision de licenta catre Philips pentru a utiliza marca.

Tranzactia va fi incheiata in cursul acestui an, dar activele din domeniul electronicelor video nu vor fi transferate mai devreme de anul 2017, din ratiuni de drepturi de proprietate intelectuala, informeaza Mediafax.

Philips finalizeaza astfel iesirea de pe piata electronicelor de consum, dupa ce a separat anul trecut divizia producatoare de televizoare intr-o companie mixta detinuta impreuna cu grupul TPV, din Hong Kong. Compania olandeza a inregistrat o pierdere de 355 milioane euro in ultimul trimestru al anului trecut, cauzata de cheltuielile pentru restructurare si de un provizion de 509 milioane euro constituit pentru a acoperi o amenda dictata de Comisia Europeana in cadrul unei investigatii privind fixarea preturilor de catre producatorii de televizoare cu tub catodic.

Philips a anuntat ca va contesta amenda.

 


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu