18 Dec 2018 - 16:13       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Patru luni pe an, Magazinele Mega Image vor avea rosii, castraveti si vinete ?made in Romania?

marți 21 iulie 2015
Autor: Cristina Rosca 21
.07.2015

Retailerul belgian Mega Image, cel mai extins jucator din comertul local cu peste 420 de magazine sub mai multe branduri, a ajuns sa lucreze cu 55 de producatori de legume din apropierea Bucurestiului. Initiativa belgienilor face parte dintr-un program mai amplu lansat de retailerii straini care afirma ca incearca sa lucreze tot mai mult cu fermieri locali. Astfel, atat Metro Cash & Carry cat si Carrefour sau Billa au anuntat deja colaborari cu producatori romani de castraveti, rosii sau mere, intr-o perioada in care consumatorii locali cauta tot mai multe produse ?made in Romania?.

WikiZF: Profilul companiei  Mega Image

?Un obiectiv al programului ?Gusturi romanesti de la gospodari? a fost acela de a sustine comunitatile locale. Astfel, am inclus in cadrul pro­gramului 55 de producatori ce au fost selectati dupa mai multe criterii: zona de provenienta sa fie recunoscuta pentru calitatea solului, experienta de peste trei ani in cultivare, analize pentru teren si pentru apa, proximitatea terenului fata de depozitul Mega Image, la maximum 150 km pentru asigurarea prospetimii?, a spus Mircea Moga, director comercial al Mega Image. Depozitul Mega Image este amplasat in apropiere de Capitala dat fiind ca in Bucuresti sunt circa 80% din totalul magazinelor belgienilor. Programul ?Gusturi romanesti de la gospodari? a fost lansat in aceasta vara pentru ?alimentarea? brandului propriu Gusturi Romanesti.

?In cadrul programului sase sortimente de legume de sezon - rosii, vinete, ardei gras alb, ardei kapia rosu, castraveti cornison si salata verde - ajung in toate magazinele Mega Image din tara, direct de la producatorii localii, spun reprezentantii Mega Image.  Legumele vor fi prezente in magazine in perioada iunie-septembrie.

Inginerii agronomi ai Mega Image se implica in procesul de productie alaturi de fermieri, realizand analiza solului si a apei, alegand soiurile de legume care urmeaza a fi cultivate. Mai mult, ei verifica intregul proces de productie, iar un inginer agronom ofera periodic consultanta fiecarui producator. ?In final, in cadrul parteneriatului, Mega Image garanteaza preluarea intregii productii.?

Fermele agricultorilor sunt localizate in localitatile: Vidra, Baleni, Colibasi, Mogosesti, Radovanu, Greaca si Buzau, ?lucru ce permite distributia rapida dupa cules.

Mega Image a terminat anul trecut cu afaceri de 2,8 mld. lei, in crestere cu 20% fata de anul anterior.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu