18 Dec 2018 - 14:56       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Patru din cinci gospodarii au masina de spalat rufe si doar una din trei are cuptor cu microunde

joi 16 iulie 2015
Autor: Cristina Rosca 16
.07.2015

Gospodariile din Romania sunt printre cele mai ?sarace? din Uniunea Europeana in ceea ce priveste dotarile cu electronice si electrocasnice, in contextul in care singurul produs care se regaseste in peste 90% din gospodariile locale este aragazul.

Astfel, exista in continuare multe familii care traiesc fara frigider sau masina de spalat rufe, pe cand in Cehia sau Polonia, tari din regiune care au iesit din comunism tot acum 25 de ani, aceste produse sunt aproape uitate de statistica pentru ca gradul de dotare este aproape de 100%. In aceste tari, produse precum masina de spalat vase sau cuptor cu microunde isi fac treptat loc in statistici, cu cifre ce cresc constant si care lasa Romania si mai mult in urma.

?Desi toate cele trei tari au iesit din comunism in acelasi timp, ele nu au pornit de la acelasi nivel nici macar atunci pentru produsele electrocasnice. Germania de Est era tara cu cel mai bun grad de dotare, urmata indeaproape de Cehia. Si Polonia statea mai bine ca noi?, isi aminteste analistul economic Aurelian Dochia.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu