23 Feb 2019 - 13:46       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Pascu, UPC: Internetul la 120 Mbps, cheia cresterii

vineri 24 februarie 2012
Autor: Adrian Seceleanu 24
.02.2012

Lansarea in trimestrul doi al anului trecut a serviciilor de acces la internet la viteze de pana la 120 Mbps - cele mai mari de pe piata chiar si in raport cu liderul RCS&RDS - a fost unul dintre factorii-cheie in repozitionarea pe piata a UPC si a cresterii cu 4% a numarului de abonamente din 2011, a declarat Severina Pascu, directorul executiv al operatorului.

"Din trimestrul al doilea - momentul lan­sarii serviciilor de date Fiber Power - se obser­va cresterea numarului de abonamente", a spus Severina Pascu. "Lansarea acestor servicii a generat o crestere foarte buna a tuturor segmentelor, nu doar pe internet."

Pascu a mentionat ca surse de crestere si introducerea unor noi pachete de telefonie, cu minute incluse si includerea in oferta a unor telefoane fixe fara fir (cordless).

"Impactul acestor doua schimbari, realizate pe baza unor studii finalizate in 2010, a fost unul foarte bun."

UPC a raportat un avans de 30,7% al abonatilor pe telefonie fixa in 2011, la 184.100 de utilizatori.

Pe segmentul TV compania s-a concentrat puternic si pe segmentul clientilor din zona de varf, incercand astfel sa fructifice faptul ca e singura companie care ofera si continut 3D, pe langa posturi HD si functii precum recorderul digital. "Evolutia pozitiva a fost efectul extinderii grilei de canale din portofoliul UPC Romania. Totodata, operatorul are cea mai mare grila de canale HD transmise prin cablu - 13 - si singurul operator care poate oferi abonatilor continut 3D prin intermediul canalului High TV", a declarat Severina Pascu.

Compania a avut anul trecut si venituri mai mari si un numar in crestere de clienti pe segmentul business, a spus Severina Pascu, fara a oferi detalii.

Piata a continuat sa fie dificila anul trecut, cu "presiuni" pe venituri in contextul competitiei cu jucatori precum RCS&RDS sau Romtelecom, insa venitul mediu lunar pe utilizator (ARPU) inregistrat de UPC a fost stabil, a spus directorul UPC Romania.

Veniturile companiei au coborat anul trecut cu 2,7%, la 143,5 mil. dolari, compania in­ce­tinind semnificativ ritmul de scadere al afacerilor, odata cu cresterea numarului de abonamente cu 3,6%, la 1,608 milioane, potrivit datelor prezentate joi de grupul-mama Liberty Global.

In anul anterior, veniturile companiei au scazut cu 8,4% fata de 2009, de la 161,1 milioane de dolari la 147,5 milioane de dolari.

Pascu a afirmat ca internetul este segmentul de piata cu cel mai mare potential de crestere si in 2012, compania urmand sa investeasca in reteaua de date pentru a extinde zona de acoperire Fiber Power.

La sfarsitul anului 2011, UPC oferea servicii Fiber Power 120Mbps in aproximativ 70% din localitatile in care compania opereaza.

Compania UPC, inregistrata in Olanda, face parte din grupul american Liberty Global, cu 20 de milioane de clienti in 13 tari.

Veniturile Liberty Global au crescut anul trecut cu 13%, la 9,5 miliarde de dolari.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu