22 Noi 2019 - 01:39       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: telefoane

Ziarul Financiar :

Papalekas a platit 42 mil. euro pentru prima cladire din complexul Green Court

joi 02 iulie 2015
Papalekas a platit 42 mil
Papalekas a platit 42 mil. euro pentru prima cladire din complexul Green Court

Autor: Andreea Neferu 01.07.2015

Compania de dezvoltare imobiliara Globalworth, fondata si condusa de grecul Ioannis papalekas, a inchis tranzactia de achizitie a primei cladiri a proiectului de birouri Green Court, dupa ce a platit 42 de milioane de euro catre suedezii de la Skanska, care au dezvoltat complexul situat in apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu, potrivit datelor de pe site-ul Globalworth.

Compania lui Papalekas si Skanska au ajuns la un acord pentru tranzactia cu prima cladire a proiectului Green Court inca de acum jumatate de an, iar initial cele doua parti au anuntat ca vor inchide vanzarea in primavara acestui an.

Anuntul privind plata celor 42 de milioane de euro pentru cladirea din Green Court vine la doar o zi dupa ce Globalworth a dat publicitatii un comunicat prin care anunta ca a primit o finantare pe termen scurt de 45 de milioane de euro de la doi dintre actionarii sai, grupurile americane Oak Hill si York Capital. Globalworth a anuntat ca acesti bani au fost atrasi atat pentru a finanta constructia turnului de birouri Bucharest One, pe care fondul lui Papalekas il are in lucru chiar vizavi de proiectul Green Court, cat si pentru alte proiecte de achizitii sau de dezvoltare imobiliara ale Globalworth.

Prima cladire din proiectul Green Court are o suprafata inchiriabila de 19.500 de metri patrati si a fost inaugurata in octombrie anul trecut. In prezent este integral ocupata, principalii chiriasi fiind Schneider Electric si Orange.  

 Totodata, Globalworth a mai anuntat ieri ca a inchis o linie de finantare de 27 de milioane de euro pe care o contractase de la BCR.

Globalworth este unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din Romania, avand un portofoliu de circa 757 de milioane de euro. Printre cladirile cumparate in ultimii ani de Papalekas se mai numara UniCredit Tower, Tower Center, Cathedral Plaza sau City Mall.

 

 

2015-07-02

Autor:
 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu