18 Aug 2019 - 06:13       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Oficial: Schimbarea pe care o face Renault la modelele Dacia

vineri 15 martie 2013
Autor: Bogdan Alecu 14
.03.2013

Urmatoarea generatie a modelelor Dacia, cum ar fi Sandero si Logan facelift, asteptate peste trei ani vor dispune de o noua generatie a actualului sistem MediaNav care va purta numele de MediaNav Connected. Acesta va imprumuta o serie de elemente de la noul sistem Renault R-Link lansat pe noile modele Clio IV, Fluence dar si SUV-ul Captur. Mai mult, chiar si intr-o versiune mai simpla, MediaNav Connected ar putea dispune inclusiv de acces la Internet, astfel incat viitoarele modele Dacia vor dispune de o versiune simplificata a sistemelor care in prezent se regasesc doar pe automobile din gama premium cum ar fi Audi sau BMW.

Ca si R-Link MediaNav Connected va dispune de o serie de aplicatii car vor putea fi instalate pe sistemul multimedia, iar gradul de conectivitate dintre smartphone si unitate va creste.

Actuala generatie include sistem de navigatie, conectivitate Bluetooth si port USB pentru MP3-uri.

In cazul R-Link sistemul dispune de sistemul de navigatie TomTom care dispune de optiune pentru trafic, conectivitate la internet si posibilitatea de a instala aplicatii, la fel ca pe o tableta. R-Link utilizeaza o versiune modificata a sistemului de operare Android lansat de Google.

R-Link dispune de o pagina principala "Home Page" ce poate fi personalizata de catre utilizator si care poate afisa in paralel toate informatiile dorite. Pagina principala se incarca implicit la fiecare punere in functiune a R-Link. In plus, meniul cu 6 pictograme asigura accesarea rapida a meniului: Navigatie, Multimedia, Telefonie hands-free, Vehicul, Servicii si aplicatii si Setari ale sistemului.

Totul a fost gandit astfel incat majoritatea functiilor sa poata fi accesata intr-un mod intuitiv si in siguranta, fara a capta atentia soferului de la drum. Avand la baza un mod de functionare cu o interfata user-friendly, Renault R-Link raspunde la atingerea ecranului sau prin comenzi vocale.

Toate functiile sunt controlate prin atingerea ecranului digital sau a comenzilor de pe volan (audio si telefon).

Comanda vocala (9 limbi disponibile): prin intermediul comenzilor vocale, utilizatorul poate activa cu usurinta anumite functii precum: "telefoneaza?" (urmata de numarul de telefon sau de numele persoanei inregistrate agenda telefonului), "du-te la?" (urmata de indicarea destinatiei), "afiseaza aplicatiile mele" urmata, de exemplu, de "e-mail"?

In plus, prin functia Text To Speech (TTS) textele si fluxurile RSS din anumite aplicatii vor fi citite cu voce tare in cazul in care vehiculul este in miscare.
Anumite aplicatii sau functii precum Sudoku, R-Link Tweet, E-guide etc. pot fi utilizate numai cand vehiculul stationeaza.

Printre aplicatiile ce vor putea fi instalate pe R-Link se numara si o aplicatie a Ziarului Financiar, similara cu cea pentru iPhone si iPad, ZF fiind prima publicatie din Romania cu o aplicatie pe noul sistem Renault.

Aplicatiile pot fi instalate prin Renault R-Link Store, iar preinstalate sunt cele pentru e-mail, Twitter, Meteo si Renault Assistance in caz de urgenta.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu