18 Aug 2019 - 03:43       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: Topul Restaurantelor

Adevarul :

O instanta europeana a interzis fumatul in propria locuinta. Decizia poate crea un precedent periculos

sâmbătă 03 decembrie 2016
O instanta europeana a interzis fumatul in propria locuinta
O instanta europeana a interzis fumatul in propria locuinta. Decizia poate crea un precedent periculos

Curtea Suprema din Austria i-a interzis unui barbat sa mai fumeze pe balcon sau cu ferestrele deschise, in propria locuinta, in timpul orelor de odihna.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

Decizia Curtii a fost luata impotriva unui barbat din Viena, acesta trebuind sa se supuna regulii in urmatoarele intervale orare: 8am - 10am, 12pm - 3pm si 6pm - 8pm, in perioada 1 mai-31 octombrie; 8am - 9am, 1pm - 2pm, si 7pm - 8pm, in perioada 1 noiembrie - 30 aprilie. De asemenea, el nu va mai avea voie sa fumeze noaptea, intre orele 10pm - 6 am, interdictie valabila tot anul.

Justitia a fost sesizata de un profesor universitar, care s-a plans de mirosul de tutun care vine de la apartamentul de la un etaj inferior, in special in timpul noptii. Potrivit marturiilor depuse in instanta, acesta s-a plans ca vecinul lui obisnuia sa fumeze trabuc pe balcon sau cu geamul deschis dupa miezul noptii, lucru extrem de deranjant mai ales pe timpul verii. Astfel, magistratii au descis ca vecinului sa-i fie interzis fumatul cu geamul deschis, in propria locuinta.

Decizia instantei ar putea avea consecinte extrem de importante pentru fumatorii din Austria, in conditiile in care legislatia anti-tutun este insa destul de permisiva in aceasta tara, fumatul in baruri si restaurante urmand sa fie interzis aici abia din luna mai 2018.2016-12-03

Autor:
 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu