22 Oct 2019 - 21:45       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Evenimentul zilei : Noul smartphone de lux Vertu opereaza pe Android si costa 8000 de euro

miercuri 13 februarie 2013
Vertu, compania recunoscuta pentru telefoanele mobile de lux pe care le produce, a lansat primul smartphone care va utiliza sistemul de operare Android, dupa ce initial a fost luat in calcul si sistemul de operare Windows, anunta BBC
.

Noul telefon mobil al companiei britanice se numeste Vertu Ti si are carcasa confectionata din titan (de unde si denumirea Ti), precum si un ecran din safir. In ciuda aspectului sau sofisticat, telefonul nu va fi dotat cu tehnologie 4G, dupa cum a anuntat Hugh Hutchison, cel care s-a ocupat de design-ul aparatului, citat de BBC.

Smartphone-ul are un procesor de 1,7 GHz, 1 GB memorie RAM si o memorie interna de 64 GB. Este dotat cu o camera de 8 MP, care permite inregistrari video de 1080p. Cantareste 180 de grame, fiind cel mai greu smartphone dintre toate cele existente pe piata.

Vertu Ti functioneaza pe sistemul de operare Android 4.0, considerat de catre directorul executiv Perry Oosting mai stabil decat Windows. "Cred ca telefonul Windows va avea succes, dar are o distributie pe piata relativ mica. In acest moment, nu are impactul global pe care il are telefonul Android, care reprezinta aproape 60% din piata", a declarat Oosting, citat de BBC.

Noul smartphone Vertu va fi vandut cu 8000 de euro. Pentru a raspunde criticilor legate de pretul piperat al aparatului, raportat la specificatiile tehnice ale acestuia, Hutchison a specificat faptul ca Vertu nu urmareste sa aiba cea mai avansata tehnologie, ci o tehnologie relevanta si o maiestrie in design.

Compania britanica a fost infiintata in anul 1998, ca o subsidiara a finlandezilor de la Nokia. In octombrie 2012, Nokia a vandut Vertu companiei suedeze EQT VI. Suma tranzactiei nu a fost facuta publica, insa se vehiculeaza ca ar fi vorba de 200 de milioane de dolari. In cei aproape 15 ani de existenta, Vertu a vandut aproape 326 000 de telefoane. Aparetele sunt confectionate de mana, iar in interiorul fiecaruia sunt inscrise numele si semnatura celui care l-a confectionat.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu