21 Aug 2019 - 23:46       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Noul lider al traderilor: Augustin Oancea, omul de 650 mil. euro care vinde 20% din energia Romaniei

vineri 21 august 2015
Autor: Carol Dan 21
.08.2015

Augustin Oancea, 42 de ani, este unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri locali, ale carui aparitii publice pot fi numarate pe degete, a adus pe tacute businessul Tinmar Ind, compania pe care o detine, la 650 mil. euro anul acesta, de la 15 mil. euro in 2007.Tinmar Ind este acum cel mai mare trader de energie din piata concurentiala, depasind anul trecut chiar Electrica pe acest segment, firma in care statul este actionar semnificativ, cu 3,5 mil. consumatori.

Tinmar Ind are numai 70 de angajati, care din spatele monitoarelor din cladirea Sky Tower din Bucuresti iau energie de la marii producatori si o transfera in halele industriale detinute de unele dintre cele mai mari companii din Romania. Dacia, Lidl, Lukoil, Ar­ctic sau Metro, toate au ca punct comun energia cumparata de la Tinmar.

?Obiectivele noastre pentru urmatoarea perioada sunt cresterea cantitatilor tranzac­tionate pe plan extern, utilizand platformele internationale de trading si atingerea unei cote de 14% din piata concurentiala pe plan intern?, afirma reprezentantii companiei.

Augustin Oancea face prima tranzactie cu energie in 2007, la acel moment Tinmar Ind fiind o firma cu un business de numai 15 milioane de euro. In 2007, scena tranzactiilor cu energie era dominata de Energy Holding, companie crescuta pe spatele Hidroelectrica, producator de stat, si al contractelor directe cu energie ieftina, care la acel moment ajunsese la un business de 350 de milioane de euro, maximul pe care avea sa-l atinga vreodata.

In timp ce in 2007 Energy Holding, cea mai cunoscuta creatie a controversatului Bog­dan Buzaianu, finul fostului ministru al industriilor Dan Ioan Popescu, controla autoritar piata tranzactiilor cu energie cu o cota de 19%, Tinmar Ind era doar o nota de subsol inclusa in categoria ?Altii? in rapoartele ANRE.

Anul trecut, Tinmar Ind a devenit cel mai mare trader privat de energie din Romania, iar Energy Holding a devenit nota de subsol.

In ciuda avansului inregistrat de business-ul sau, Augustin Oancea, artizanul acestei extinderi, ramane in umbra. Omul de afaceri din Campina a avut foarte putine iesiri in public, iar pana acum nu a acordat niciun interviu presei in care sa expuna expansiunea afacerilor sale. Cert este ca fata de Energy Holding, Tinmar Ind a spus mereu ca nu a avut contracte directe cu statul, toata energia pe care a livrat-o fiind achizitionata de pe bursa de electricitate OPCOM.

 

Augustin Oancea a avut foarte putine iesiri in public si nu a acordat niciun interviu presei

 


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu