14 Dec 2018 - 23:24       

 
Parteneri  

 

 * Prima paginć * Cćutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Evenimentul zilei : Noua taxa auto va readuce rablele in circulatie

joi 24 ianuarie 2013
Guvernul a uitat principiul "poluatorul plateste" si vrea sa reduca substantial taxa pe care o vor plati la inmatriculare masinile foarte vechi, cu grad mare de poluare, respectiv cu motorizari non-euro sau euro 1 si euro 2

Noua taxa auto, timbrul de mediu, ce ar putea fi adoptat in curand de guvern, va ingreuna cel mai mult viata posesorilor de masini cu motoare euro 3 si euro 4 si pe a celor care doresc sa isi cumpere o asemenea masina


. Potrivit formulei prezentate de Guvern intr- un proiect de ordonanta, acestia vor avea de platit, in cele mai multe cazuri, mult peste nivelul achitat in prezent. De exemplu, pentru un Volkswagen Golf 4, cu motor euro 4, taxa va creste de la 238 de euro la 452 de euro. Masura este de asteptat sa aiba un impact destul de puternic asupra pietei de vanzari auto locale.

In ultimii ani, aceste masini, care au intrat in fabricatie la inceputul anilor 2000, au fost in topul preferintelor romanilor. Numai in 2012, noile inmatriculari de autoturisme secondhand au inregistrat o crestere cu circa 85% fata de 2011, ceea ce inseamna ca modificarea va lovi in cea mai mare parte a clientelei de pe acest segment de piata.

HATISUL timbrului de mediu. Cum ar putea fi aplicata noua taxa auto

Cum ramane cu principiul ā€˛poluatorul platesteā€¯

Taxa scade, in schimb, pentru masinile non-euro sau cu motorizari euro 1 sau 2, puternic poluante, desi Guvernul anuntase ca va emite o norma care sa respecte principiul ā€˛poluatorul platesteā€¯. Sub protectia anonimatului, reprezentantul unei companii producatoare de autorisme de la noi a declarat ca noua formula de calcul este ā€˛absolut revoltatoareā€¯.

Masura cu caracter social a fost prezentata insa de autoritati drept o solutie optima, in conditiile in care , s-a considerat, aceste masini nu vor mai rula mult timp, prin urmare, perioada de poluare este redusa.

Descurajarea economiei

Reprezentantii industriei auto considera insa ca este o lovitura data intregii economii, in conditiile in care ā€˛indulgenta autoritatilorā€¯, intarzie practic procesul de innoire a parcului auto. Pe de alta parte, taxa pentru masinile cu motorizari euro 5, putin poluante, va scadea simtitor, ceea ce ar putea incuraja achizitia de masini noi.

ā€˛Masura de a incuraja vanzarea de masini foarte vechi este absolut revoltatoare.ā€¯ reprezentant producator auto

PRIMELE DETALII despre noua TAXA AUTO: Va fi platita o singura data, pentru masinile cu maxim opt locuri

 


Autor:

 
 
Īnregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu