21 Aug 2019 - 23:01       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Noua din zece romani aleg un brand local, iar un sfert evita produsele multinationalelor

miercuri 22 mai 2013
Autor: Adelina Mihai 21
.05.2013

Consumatorii romani aleg bran­durile locale in detrimentul unor marci cunoscute ale multinationalelor, o situatie complet diferita fata de acum 10-15 ani cand brandurile consacrate din strainatate erau primele pe lista de cumparaturi a romanilor, reiese dintr-un studiu realizat de firma locala de cerce­tare Novel Research pe un esantion de 980 de persoane.

?Rezultatele arata ca 91% dintre res­pon­denti cumpara produse roma­nesti atunci cand au ocazia, iar un sfert spun ca, de regula, evita produsele mul­tina­tionalelor. Oamenii doresc sa vada mai mult efort din partea multi­na­tio­na­lelor pentru Romania, vor ca acestea sa creeze valoare adaugata in economie si apreciaza foarte mult, de exemplu, atunci cand un lant de super­mar­keturi lan­seaza o marca de produse tradi­tio­nale romanesti, iar ideal ar fi ca acestea sa fie promovate si in strainatate?, a spus Marian Marcu, managing partner al firmei de cercetare Novel Research.

Compania a fost fondata in anul 2007 si este detinuta de doi romani, Marian Marcu si Lacramioara Birlica, care au pachete egale de actiuni.  Printre competitorii acesteia se afla companii precum Ipsos, Gfk sau Daedalus sau Mercury Research. Novel Research a avut anul trecut afaceri de peste 400.000 de euro (nivel similar cu cel inregistrat in 2011).

Cercetarea a fost realizata online, in perioada 26 aprilie ? 3 mai 2013, pe populatia urbana cu varste cuprinse intre 18 si 64 de ani, iar printre con­cluzii se numara si faptul ca mai bine de jumatate (50,7%) dintre consumatorii romani fac reclamatii companiilor foarte des sau mai des ca in trecut daca sunt nemultumiti de produsele sau serviciile pe care le-au cumparat.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu