26 Apr 2019 - 08:50       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Click : Noile Smart TV-uri si intimitatea: cine ne poate urmari din televizor

vineri 20 iulie 2012

Televizoarele evolueaza cu o viteza ametitoare, iar noile Smart TV-uri au devenit, la propriu, computerele din sufragerie


.

Noile Smart TV-uri sunt dotate cu un microfon si un webcam integrat. Asadar, in sufragerie, aveti un dispozitiv pe care il tineti pornit o mare parte din zi, care este conectat in permanenta la internet, care va vede, la propriu, si care, in conditiile potrivite, poate inregistra toate conversatiile din jurul lui, scriu specialistii de la playtech.ro.

Ne urmareste cineva din televizor? Microfonul ala este controlat exclusiv de catre mine? Poate cineva sa-mi hack-uiasca Smart TV-ul si sa preia controlul camerei web integrate?, sunt cele mai uzuale intrebari ale unui utilizatori/viitor utilizator de Smart TV.

Cei de la Samsung, de exemplu, isi apera investitia oferind cateva lamuriri legate de noile Smart TV-uri. "Samsung nu stocheaza nici un fel de continut provenit de la camera si microfonul integrate in TV-uri."

In ceea ce priveste partea de recunoastere faciala pentru autentificare, imaginile capturate sunt stocate intr-un mod securizat pe TV si nu sunt partajate cu serverele companiei.

In plus, daca vreti, puteti dezactiva din meniul televizorului camera si microfonul. Incercand sa ii linisteasca si mai mult pe posesorii unor astfel de jucarii, un reprezentant al Samsung a atras atentia asupra faptului ca orice functii inteligente sunt dezactivate implicit.

Un nivel suplimentar de securitate ar fi sa orientati camera web spre tavan, cu microfonul, din pacate, nu aveti aceleasi optiuni.

Sa speram ca hackerii nu isi vor face un scop in viata din a "sparge" TV-uri, mai degraba decat servere.

1 comentariu |


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu