22 Oct 2019 - 21:44       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Noi restrictii pentru Facebook in UE la utilizarea datelor personale

joi 10 ianuarie 2013
Autor: Anelis Baciu 10
.01.2013

Companiile din mediul online, precum Facebook sau Google ar putea fi nevoite sa ceara permisiunea de a folosi informatiile personale referitoare la clientii lor, ca urmare a unei masuri pe care Uniunea Europena ar putea sa o implementeze in perioada urmatoare.

Oficialii europeni vor sa limiteze capacitatea companiilor de a folosi sau de a vinde informatii, cum ar fi preferintele in materie de motoare de cautare ale internautilor sau spoturi publicitare, mai ales daca utilizatorii nu sunt informati de folosirea datelor in acest sens, conform Reuters.

"Utilizatorii trebuie sa fie informati de ceea ce se intampla cu datele lor personale, ei trebuie sa-si dea acordul in ceea ce priveste utilizarea acestora de catre companii precum Facebook sau Google", a declarat Jan Philipp Albrecht, membru german al Parlamentului European. Facebook si Google sunt principalele companii care se folosesc de datele utilizatorilor lor, iar posibila legislatie pe care ar putea sa o aprobe Uniunea Europeana ar impiedica dezvoltarea unor afaceri profitabile.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu