19 Aug 2019 - 17:54       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Microsoft catre clienti: Vreti un Office cu abonament? Costa 400 de lei pe an

vineri 01 februarie 2013
Autor: Adrian Seceleanu 01
.02.2013

Microsoft Romania a lansat pe piata suita de aplicatii Office - care este acum disponibila nu doar in forma "clasica" - a unei licente ce poate fi utilizata pe toata durata de viata a computerului pe care este instalata suita, ci si sub forma unui serviciu cu abonament pentru clientii consumer - care permite utilizare pe un numar de pana la cinci echipamente, dupa un model disponibil anterior doar pentru clientii business sau din sistemul educational.

"Noul Office este diferit fata de toate editiile lansate anterior de Microsoft. Este o suita Office conectata in cloud, nu mai este doar un Office pe care il instalam pe un singur computer. Este un Office disponibil si sub forma unui serviciu cu abonament, sub denumirea Office 365 Home Premium. Este pentru prima oara cand avem un Office conectat la cloud pentru acasa", a declarat, in cadrul unei conferinte a filialei locale a Microsoft, Vera Carmazan, Office Division Business Group Lead.

"Este inca un pas pe care Microsoft il face pentru a fi o companie de device-uri si servicii", a spus si Todi Pruteanu, directorul de comunicare al campaniei. El a precizat ca Microsoft Romania "nu ofera estimari de vanzari".

Office 365 Home Premium, noua oferta propusa de Microsoft consumatorilor, poate fi achizitionata atat direct de pe pagina web a Microsoft cu un card bancar, cat si prin reteaua de parteneri locali ai companiei la un pret care variaza intre aproximativ 400 si 450 de lei pentru abonamentul pe un an. Spre exemplu, pe site-ul local al Microsoft pretul afisat este de 430 de lei, pe site-ul Gecad Shop pretul este de 389 de lei, iar la eMag de 399 de lei.

Office 365 Home Premium include cea mai recenta suita de aplicatii Office, in versiune completa (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher si Access); o licenta pentru intreaga familie, cu posibilitatea de a utiliza Office pe cinci device-uri, inclusiv tablete Windows, PC-uri sau Mac-uri, precum si Office on Demand disponibil prin intermediul unui PC conectat la internet (disponibilitatea Office on Demand este in functie de sistem de operare, device si limba); spatiu suplimentar de 20 GB in cloud pe SkyDrive, aproximativ de trei ori mai mult spatiu de stocare comparativ cu un cont SkyDrive gratuit (care ofera 7GB) si 60 de minute de apeluri internationale Skype pe luna, pentru apeluri catre retele de telefonie mobila, fixa sau PC-uri.

Odata ce este achizitionata licenta si abonamentul este activat, utilizatorii Office 365 Home Premium pot accesa si variante online ale aplicatiilor (Office Web Apps) precum Word sau Excel dintr-un browser al unui device (computer, tableta) conectat la internet. Spre exemplu, un utilizator al Office 365 Home Premium care se conecteaza la site-ul Office.com de pe un iPad poate crea un fisier Excel sau Word, insa experienta de utilizare ramane inferioara celei de pe un computer. Insa in cazul in care un utilizator se conecteaza la Office.com de pe un computer conectat la internet, experienta de utilizare este foarte apropiata de cea "clasica" chiar daca accesarea Word sau Excel se realizeaza intr-un browser.

Microsoft insista asupra faptului ca suita Office este acum conectata la serviciul de stocare in cloud SkyDrive, astfel ca utilizatorii pot avea acces la fisiere de pe aproape orice device conectat la internet, iar modificarile sunt stocate online si nu "blocate" pe un singur echipament.

Microsoft a anuntat si disponibilitatea altor pachete Office pentru consumatori / sistemul educational. Compania ofera in continuare suita Office in varianta "clasica", a unei licente ce poate fi utilizata pe toata durata de viata a computerului pe care este instalata suita.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu