15 Noi 2019 - 06:41       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: Topul Restaurantelor

Jurnalul Național :

Masuri de securitate pentru Revelionul in aer liber din Capitala

duminică 01 ianuarie 2017
Masuri de securitate pentru Revelionul in aer liber din Capitala

Masurile luate sunt obisnuite pentru evenimentul la care sunt asteptati intre 30


Masuri de securitate pentru Revelionul in aer liber din Capitala

Masurile luate sunt obisnuite pentru evenimentul la care sunt asteptati intre 30.000 si 50.000 de oameni. Autoritatile au anuntat ca in Romania nu este un grad crescut de alerta terorista, situatia fiind sub control.

"Aproape 100 de jandarmi vor fi prezenti doar in Piata George Enescu. Deocamdata nu avem o situatie ca in Europa, cu grad crescut de alerta terorista, la noi situatia este sub control. Sunt masurile obisnuite, luate cu ocazia unor evenimente la care participa un public numeros. Vor fi patrule de jandarmi pe toata zona unde se vor desfasura activitatile, pe traseele de deplasare ale celor care participa si rezerve de interventie in zonele aglomerate, unde se organizeaza petreceri, in zona restaurantelor, in zonele aglomerate", a declarat pentru MEDIAFAX Georgian Enache, purtator de cuvand al Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti.

Efectivele de politisti vor fi suplimentate gradual daca va fi nevoie.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroonpfjlgpdy', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });

"Pentru evenimentul din Piata George Enescu avem mobilizati 165 de politisti din cadrul Politiei Sectorului 1, Brigazii Rutiere si Serviciului de Actiuni Speciale. In cazul in care va fi nevoie, efectivele vor fi suplimentate gradual", a declarat pentru MEDIAFAX Bogdan Ghebaur, purtator de cuvant al Politiei Capitalei.

La nivelul intregii tari, "25.000 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne - politisti, pompieri, jandarmi si politisti de frontiera – vor fi mobilizati, zilnic, in perioada 31 decembrie - 2 ianuarie, suplimentar fata de dispozitivul curent. Efectivele de ordine publica vor actiona pentru prevenirea si descurajarea comiterii de fapte ilegale, dar si pentru combaterea infractiunilor grave", se arata intr-un comunicat de presa emis de Ministerul Afacerilor Interne.

Autoritatile romane mentin nivelul de alerta terorista albastru - precaut ceea ce inseamna ca informatiile disponibile si evenimentele recente indica un risc scazut de producere a unui atac terorist, potrivit site-ului Serviciului Roman de Informatii.

Capitalele europene au intensificat masurile de securitate, inaintea festivitatilor ce vor avea loc cu ocazia Revelionului, montand bariere de beton in jurul centrelor oraselor si consolidand fortele de ordine, in urma atacului din Berlin in care au murit 12 persoane, informeaza Euronews.

In capitala germana, politia a inchis piata din fata Portii Brandenburg si a suplimentat numarul ofiterilor.

"Sunt luate masurile necesare pentru a preveni un posibil atac", a declarat un purtator de cuvant al politiei. Unii ofiteri de politie vor avea asupra lor mitraliere.

In Milano au fost instalate controale de securitate. Circulatia camioanelor a fost interzisa in centrele oraselor Roma si Napoli.

In Madrid sunt desfasurati 1.500 de politisti pentru weekendul de Revelion. Accesul la piata din centrul capitalei spaniole va fi limitat la 25.000 de persoane.

In orasul Cologne, unde sute de femei au fost agresate si jefuite de Revelion in 2015, politia a instalat camere de supraveghere pentru a monitoriza piata garii.

Citeste si: Alerta de oua infestate cu o tulpina periculoasa de salmonella / Peste 300.000 de oua provenite din Polonia, retrase de pe piata Citeste si: Pruna, mesaj la final de mandat: Fac rating manipularea grosolana, minciuna si injuriile Citeste si: GALERIE FOTO 48 irakieni ascunsi intr-un camion, descoperiti la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Citeste si: Peste 170 de persoane date in urmarire, depistate de politisti in ultima saptamana

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrovdgqfjqmdt', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroycpjcmgity', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });

2017-01-01

Autor:
 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu