23 Feb 2019 - 13:46       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Mancati salate la McDonald?s? Au mai multe calorii decat un hamburger

luni 08 februarie 2016
Autor: Alina-Elena Vasiliu 07
.02.2016

Salatele din meniul McDonald?s au mai multe calorii decat clasicii burgeri pentru care este recunoscut lantul american de restaurante, potrivit unor specialisti citati de jurnalistii canadieni de la CBC News. Reteta de salata cu napi, spre exemplu, recent introdusa in restaurantele din Canada, are mai multe calorii, mai multa grasime si un continut de sodiu mai ridicat decat un Double Big Mac.

De fapt, ingredientele din salate nu ar fi o problema daca nu li s-ar adauga sosurile sugerate de comercianti. Astfel, pentru o salata Caesar cu pui crocant, peste care se pune un sos Asiago Caesar, valorile urca la 730 de calorii, 53 de grame de grasime si 1.400 de miligrame de sare, potrivit unor calcule pe baza datelor furnizate pe platforma McDonald?s din Canada.

La randul sau, un Double Big Mac are 680 de calorii, 38 de grame de grasime si 1.340 de grame de sare. Un McDouble Sandwich are 370 de calorii, un cheeseburger ? 290 de calorii, iar un hamburger ? 240 de calorii. Practic, dintr-o singura salata, un consumator acopera toata doza de sare recomandata pentru o zi intreaga, dupa cum spune dieteticianul Shauna Lindzon, citat de CBC News.

Meniul McDonald?s are produse care se regasesc la nivel mondial, insa exista si anumite sortimente disponibile doar in unele tari. Introducerea salatelor in meniu a fost strategia americanilor de a atrage clientii adepti ai mancarurilor sanatoase.

 


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu